Bu Listeye Dikkat: İşte En Etkileyici NFT Token Projeleri! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1673395208 Bu Listeye Dikkat Iste En Etkileyici NFT Token Projeleri
1 yıl önce
1 yıl önce

Bu Listeye Dikkat: İşte En Etkileyici NFT Token Projeleri!

Goblin’lerden Nouns’lara, penguenlerden Reddit Snoos’a görecek şekilde bu NFT token projeleri, spekülatif gürültünün ortasında 2022’de dalgalar yarattı. İşte 2022’nin en etkileyici NFT token projeleri.

İlk sıradaki NFT token projesi QQL

QQL, Tyler Hobbs ve Dandelion Wist tarafından oluşturulan bir Ethereum üretken sanat NFT koleksiyonu. Hobbs en çok, 2021’de çok sgünida yedi rakamlı (USD) sat sat yapan Art Blocks projesi Fidenza’nın yaratıcısı olarak biliniyor. Bir zaman en yeniraki hamlesi merakla bekleniyordu. Tabii ki, devam eden kripto güni piyasasına rağmen piyasaya sürüldüğünde 17 milyon birim değerinde NFT mint pass sattı.

NFT’lere dönüştürülen QQL çizim örnekleri / Resim: QQL

Fidenza’da olduğu gibi, QQL çizimi, Blockchain’de dağıtılan ince ayarlı bir algoritma kullanılarak üretiliyor. Böylece, irili ufaklı renkli dairelerin büyüleyici dalgalarını ortaya çıkarıyor. Ancak bir değişiklik var: Mint pass’ı satın alanlar, bir NFT’ye dönüştürdükleri en yeni sanat eserini şekillendiriyor. Herkes QQL algoritmasıyla oynayabilir ve potansiyel olarak göz kamaştırıcı en yeniuçlar elde edebilir. Ancak yalnızca mint pass sahipleri resmi koleksiyona bir NFT ekleyebilir.

İkinci sırada ‘Proof of Merge’ var

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Ethereum Merge, bu yıl en çok olabilen kripto gelişmelerinden biriydi. Bir yan proje olarak, Andreessen Horowitz çalışanları Maen yeni Hall ve Michael Blau, etkinliği kutlamak için ‘Proof of Merge’ dinamik Ethereum NFT’leri yarattı. Her NFT, onu oluşturan kişisinın Merge gerçekleşmeden önce Web3’e katıldığını kanıtlayan bir tür ‘katılım kanıtı’ görevi görüyor. Hall ve Blau’nun NFT’leri, koleksiyonun özerk merkezi olmayan uygulamalara (dapps) güç veren kodu tutan akıllı sözleşmesi aracılığıyla meta datalarını otomatik olarak değiştirdi. Böylece NFT’nin anlıkünü gerçek zamanlı olarak Merge sürecinin durumuna uyacak şekilde geliştirdi.

Her NFT, ayrı bir siyah beyaz dairenin statik bir görüntüsü olarak start verdı. Merge start verdığında, NFT’ler kısmen birleştirilmiş daireler olacak şekilde güncellendi. Tamamlandığında, NFT’ler tekrar en yeni aşamasına güncellendi: Blockchain’in yürütme katmanı (kara güni) ve fikir birliği katmanının (beyaz güni) sevimli memeliyi oluşturmak için birleştiği bir Ethereum panda güni memesine saygı duruşunda bulunan bir Yin-Yang sembolü.

‘Nouns’ da popüler NFT token projeleri arasında

2021’de start vertılan Nouns NFT token projesi ve buna karşılık gelen DAO, topluluk yönetişimi ve açık kaynaklı IP oluşturma ilkelerini geliştirmeye devam etti. Günde bir pikselli Nouns profil resmi (PFP) NFT’sini açık değerlendirmayla satan koleksiyon, bu yazının yazıldığı günte hazinesinde 29.150 ETH ile (yaklaşık 37,8 milyon birim değerinde) devasa bir savaş kasası biriktirdi.

Nouns sahipleri, proje teklifleri için oy kullandılar ve bir araya topladıkları fonları kripto konferanslarında Nouns tanıtmak, Brezilya’da Web3 eğitimini desteklemek ve Nouns New York Moda Haftası’na getirmek gibi çeşitli farklı girişimler için harcadılar. Diğer çabalar, hgünirsever çabaları, fiziksel koleksiyonları ve hatta profesyonel bir e-spor ekibini içeriyor.

NFT Token

Sırdaki proje Shibuya

Sanatçı Emily ‘pplpleasr’ Yang, sinemanın geleceği için yeni bir vizyona sahip ve bunu finanse etmek için NFT’leri kullanıyor. Shibuya, NFT’leri bir tür oylama fişi olarak satarak ‘Web3’ün A24’ü’ olmgüni hedefliyor. Ayrıca, bu süreçte gelecekteki projeleri finanse ederken hikayelerin nasıl gelişeceğine toplu olarak en yeniuç veren bir topluluk sağlıyor. Aralık güninda Shibuya, misyonunu ilerletmek için a16z ve Variant Fund’ın ortak liderliğinde 6,9 ​​milyon birimlık start verngıç ​​fonu topladı. İlk projesi, mistik bir kripto dünyasını keşfeden bir genci mesele alan anime dizisi ‘White Rabbit’.

Tuhaflığa adanan NFT token projesi: Goblintown

Tutarsızca inlemeyi ve (umarız öyleymiş gibi davranarak) idrar içmeyi kim sever? Bu doğru: bir Goblintown NFT sahibi. Bu Ethereum NFT’leri, Terra Blockchain’in çöküşünden kısa bir süre zaman en yenira, kripto güni piyasasının start verdığı Mgünis en yeniunda viral oldu. NFT trade’i yapan ‘degenler’ umutlarını kaybetmeye başlgüninca, aptallık, dışkı ve delilikten zevk alan NFT’lere aşık oldular.

Goblintown NFT’leri büyük bir hit oldu ve sanat kesinlikle çirkin olsa da fırlatma zekice ve kasıtlıydı. NFT’ler “Yol haritası yok. Uyuşmazlık yok. Projeye göre hiçbir fayda yok” ve o zamandan beri bedava bir darphaneden yaklaşık 96 milyon birim değerinde ikincil piyasa trade’i oluştu. Saygısız mizah, mücadele eden kripto topluluğuna çok ihtiyaç duyulan hafifliği getirdi. Ayrıca, 2022’nin en çılgın NFT trendlerinden birini ateşledi.

NFT Token

Renklilik iyidir: Reddit Collectible Avatars

Bir yaz lansmanının ardından, Reddit’in ‘toplanabilir avatarlar’ olarak adlandırdığı NFT’leri bu en yenibaharda popülaritesini artırdı. Online forum platformundaki kişisilar, Reddit’in birçok kişiye ücretsiz olarak dağıttığı çeşitli renk ve tasarımlarda Snoos’u spor uyguladıkça, bazı Polygon NFT’ler çok beğenilen ve popüler hale geldi. Şu an itibariyle, karışımda 5,3 milyondan fazla benzersiz holder ile 7 milyondan fazla Reddit NFT’si Polygon’da basıldı. Bütünsel olarak meseleşursak, Reddit’in NFT lansmanı muhtemelen bugüne görecek şekildeki en büyüklerinden biri.

Bir Solana NFT token projesi: DeGods

Ethereum NFT’leri, işlem gören toplam hacim açısından pazara hâlâ hakim olsa da, Solana NFT’leri, DeGods gibi hareketli NFT koleksiyonları sayesinde dalgalar yaratıyor ve ilgi görüyor. DeGods, ‘Frank’ diyen yakın zamanda ifşa olmuş girişimci tarafından yaratıldı. NFT, Solana’da sahiplerine bir dizi farklı avantaj sağlayan bir profil resmi NFT koleksiyonu.

Bu hareketler ve diğerleri, DeGods’u bu yazın en değerli Solana NFT projesi haline getirdi. Değeri açısından Ethereum ağır sikletlerinin yanında konum etti ve ardından bu hype’ı bu en yenibaharda daha da gürültülü y00ts projesine dahil ettiler. İlgili bir teknoloji şirketi olan Dust Labs da projeler etrafında bir ekosistem oluşturmaya yardımcı olmak için 7 milyon birim topladı. DeGods ve y00ts, 2022’de Solana NFT alanını yükseltmeye yardımcı oldu. Ancak Frank 2023 için büyük bir değişiklik uyguladı: DeGods, Ethereum’a köprülenirken y00ts, Polygon’a köprülenecek ve artık onları orijinal ekosistemleriyle sınırlandırmayacak.

NFT Token

Son olarak penguenler: Pudgy Penguins

Pek çok NFT token koleksiyonu, buharını korumakta zorlanır ve nihayetinde unutulmaya yüz tutar. Özellikle de bir kurucunun itibarı sorgulanırsa. Ancak bu, Ethereum’daki Pudgy Penguins’in kaderi değildi. Temmuz 2021’de piyasaya sürüldü ve birkaç ay zaman en yenira ilgisini kaybetti. Ancak koleksiyonun Nisan güninda genç girişimci Luca Netz tarafından 2,5 milyon birima satın alınması ve orijinal kurucusunun projeden ayrılmasının ardından bu yıl popülaritesinde büyük bir rönesans gördü.

Netz’in hükümdarlığı sırasında koleksiyon, ticari ürünler, bir çocuk kitabı ve daha fazlası için planlar uyguladı. Ayrıca, Sotheby’s’de bir müzayede düzenledi. Bu arada Penguins, projenin geri dönüş hikayesini daha da şekillendirmesine yardımcı olmak için Nansen, Saks Fifth Avenue, Hasbro ve Meta’dan liderlerin katıldığı, Web3 ve bireysel profesyonellerinden oluşan bir danışma kurulu kurdu.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Bu Listeye Dikkat: İşte En Etkileyici NFT Token Projeleri!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.