Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’dan hakem eleştirisi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1684587606 Ankaragucu Baskani Faruk Kocadan hakem elestirisi
10 ay önce
10 ay önce

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’dan hakem eleştirisi

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kulübün Beştepe Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında hakem en yeniuçlarını eleştirdi. Başkan Koca, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’nın en yeni oynanan Antalyaspor maçındaki hakem en yeniuçları hakkındaki görüşünü konuşması gerektiğini belirterek, şöyle meseleştu:

“Artık tartışmasız pozisyonlar ve ittifakla hakemlerin en yeniuçlarının yanlış olduğuyla ilgili bu tür konuşmalar yapmak zorunda kalıyoruz. En en yeni Antalyaspor maçında bir andada yaşanan bir pozisyon var. Ondan önce de yaşanan 2 pozisyon var. Ben o pozisyon ile ilgili MHK Başkanı Lale Orta hanımefendinin değerlendirmesini bilmek istiyorum. O pozisyon penaltı mı değil mi? Bizim düşüncemiz o pozisyon penaltı, top ele değiyor. Eğer bu pozisyonla ilgili doğru en yeniuç neyse bildirirlerse, bütün sezon boyunca öyle pozisyonlarla ilgili hakem en yeniuçlarını önlerine dökeceğim.”

“BAŞKANLARIN ÇOĞU BAŞKANLIĞI BIRAKMAK İSTİYOR”

Ligde bu 7 gün karşılaşacakları Ümraniyespor maçının hakem Mete Kalkavan ile ilgili meseleşan Koca, “2 yıl önce Kasımpaşa maçında yönettiği maçta verilmeyen penaltıyla biz küme düştük. Ankaragücü’nün yönettiği her maçta mağduriyetimiz had safhada. Umarım yarınki maçta böyle bir zafiyet göstermez, daha dikkatli olur. Maalesef hakem havuzu birkaç hakem hariç futbol dünyasının bu hale gelmesinde en büyük sebeplerden biridir. Kararı hakem veriyor, MHK bunları atıyor. Eğer federasyon yetkilileri, yönetim kurulu MYK, temsilciler kurulu, kulüp başkanları, kulüp yöneticileri özüne çekidüzen vermezse futbolun geleceği yok. Bugün başkanların çoğu başkanlığı bırakmak istiyor. Bir işte adalet yoksa o işte hiçbir kulüp başkanı motive olamaz ve bir gün bırakıp gider. Bu işin çilesini yönetimler çekiyor. Sahada alınan yanlış en yeniuçların bedelini yöneticiler ve kulüp başkanları ödüyor. Futbol kriterleri adil olmadığı için bu işin yükünü çeken kulüp başkanları buralarda uzun süre durmak istemiyor. Sivasspor’da Mecnun Bey de artık bu işe devam etmek istemediğini söylüyor. Bildiğim birçok kulüp başkanı da bu durumda. Ben birçok kulüp başkanı ve yöneticinin yönetimi bırakacağını düşünüyorum. Hakem en yeniuçları ve yetkili kurullar bu özensizliği devam ettirişe burada kimse gelip kulüp başkanı olmaz ve futbolun geleceği de olmaz” diye meseleştu.

“İTTİFAKLA 12 PUANIMIZ DİREKT GİTTİ, DOLAYLI OLARAK DA 18 PUANIMIZ GİTTİ”

Hakem hataları sebebiyle çok fazla puan kaybettiklerini söyleyen Koca, “Taraftar geliri yok, yzamanın geliri yok. Sadece yöneticiler ve sponsorluklarla bu kulüp ayakta duruyor. Yönetim kulübü çok iyi duruma getirmişken, şu andaki puan tablosunda istediğimiz konumde değiliz, başarısızız. Beklediğimizin çok altındzamanız. Bizden kaynaklanan yanı var, en yeniuçlardan kaynaklanan yanı var. İttifakla 12 puanımız direkt gitti. Dolaylı olarak da 18 puanımız gitti. Bugün bizim beklentimiz 1,5 puandı. Şu anda o hedeften uzağız. Hala daha düşmekle ilgili sancılar yaşıyoruz. Takımın potansiyelle ligde rahat kalacağını düşünüyorum. Kupada da hedefimiz var. Önümüzde 4 lig maçı Perşembe de kupa maçı var. Buraları hasarsız geçmek istiyoruz. Camiamızın ve taraftarımızın bütün tartışılacak meseleları sezon en yeniuna bırakarak kulübün arkasında olmalarını rica ediyorum. Yarınki maçta da bütün gözler hakemin vereceği en yeniuçlar üzerinde olacak. Özellikle federasyon ve MHK yetkililerinin en yeni virajda bütün takımlar için hakemlerin azami dikkat göstermesi gerekir. Bir yanlışın bedelinin takımlar için çok ağır olacağını bilmelerini istiyoruz” ifadelerine konum verdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Ankara’da sessiz gece!
''Yeğenim yazmış'' dedi ama kurtulamadı”Yeğenim yazmış” dedi ama kurtulamadı
Süper Lig'in efsane kulübü Amatör Lig'e düştü!Süper Lig’in efsane kulübü Amatör Lig’e düştü!

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım