Almanya’nın En Büyük Bankalarından Commerzbank, Kripto Lisansına Başvurdu - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Almanyanin En Buyuk Bankalarindan Commerzbank Kripto Lisansina Basvurdu
2 yıl önce
2 yıl önce

Almanya’nın En Büyük Bankalarından Commerzbank, Kripto Lisansına Başvurdu

Almanya’nın en büyük bankacılık kurumlarından biri olan Commerzbank, 2022 yılının başlarında yerel bir kripto lisansı için başvurduğunu doğruladı.

Commerzbank’ın yetkililerinden biri verdiği bir röportajda, Alman Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BaFin) bu yılın başlarında kripto lisansı için başvurduklarını belirtti.

Commerzbank başvurduğu bu lisansı alırsa, ülkedeki ilk kripto para hizmeti sunabilecek banka olacağı belirtiliyor.

Commerzbank’ın,18 milyon normal ve 70.000’den fazla kurumsal müşterisi bulunuyor.

Almanya’da 1 Ocak 2020’de alınan bir karara göre, ülkede kripto para hizmeti sunmak isteyen bir işletme ülkenin regülatör kurumu BaFin’den onay almak durumundadır. 

Şu anda BaFin’den onay almış 4 şirket olduğu belirtilirken, 25’den fazla şirketin incelemesinin sürdüğü söyleniyor. Coinbase’in Almanya ayağı, regülatör kurum tarafından onaylanan ilk işletme olmuştu.

Kripto para borsası KuCoin tarafından geçtiğimiz ay yayınlanan bir rapora göre, Almanların %44’ü kripto para birimlerine yatırım yapmaktan memnun ve Almanya’da kripto para yatırımı bulunan insanların %37’si bir yıldan fazladır kripto para ticareti yapıyor. 

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.