London Horse Show Yıldızı Hastaneye Kaldırıldı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1 yıl önce
1 yıl önce

London Horse Show Yıldızı Hastaneye Kaldırıldı

Belçikalı at binicisi Marc Peter Spahn, Londra Uluslararası At Gösterisinde (LIHS) Friesian aygırı Elias ile halkın gözlerini kamaştırdıktan günler sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Marc ve Elias, LIHS’de At Terbiyesi Dünya Kupası Elemelerini 13. sırada tamamladılar ve Marc, “Cumartesi günü coşkulu bir şekilde eve geldiğini” ancak Salı öğleden sonra düştükten sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi. Marc’ın bacağı ciddi şekilde kırıldı ve sihirli kantarma tarafından da onaylanana göre önümüzdeki hafta sihirli ameliyat olması gerekiyor.

“Benim için iyi bir tahmin değil. Ocak ayında her şeyi iptal etmek zorunda kaldım. Bu hafta, tercihen en kısa zamanda ameliyat olacağım” dedi. Marc, Nisan ayında Omaha, ABD’de düzenlenecek Dünya Kupası Finallerinde gıpta ile bakılan bir yer hedefliyor ve basamakları tırmanmak için gereken puanları kazanmak üzere Ocak ayına kadar Dünya Kupası Eleme pistinde yarışmaya devam etmeyi planlıyor. . Şu anda Batı Avrupa Ligi tablosunda finallerde dokuz yerle 10. sıradalar. “Ağlayabilirsin ama faydası olmaz” dedi. “Şu anda en önemli şey evde bir şeyler olması. Antrenman sırasında tüm atların kalacak bir yeri olmalıdır. Henüz havlu atmadım, önümde büyük bir hedefim var.” diye de ekledi.

Marc, Grand Prix seviyesine kadar beş Friesian atıyla yarıştı, ancak 13 yaşındaki Elias ilk kez bir Dünya Kupası finaline hak kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Çift uçuyor; London Horse Show’daki %73,32’lik oranı, tüm zamanların en iyi skorlarına yakın.

Phrys’e göre Marc’ın takım arkadaşı Ykje Baron, Marc hareketsizken Elias’ı sağlıklı tutmak için devreye giriyor. Marco’nun sakatlığı, gelecek ay Mechelen ve Amsterdam CDI-W gibi önemli Dünya Kupası şovlarına katılmasını engelleyecek olsa da, Şubat ayının sonunda Gothenburg CDI-W gibi daha sonraki yarışmalar için zamanında iyileşmeyi umuyor.

Kaynak: Sihirli Kantarma

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.