Yatırım Efsanesi 7 Neden  Verdi: Bu Kripto Paradan Alın! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1663718416 Yatirim Efsanesi 7 Neden Verdi Bu Kripto Paradan Alin
2 yıl önce
2 yıl önce

Yatırım Efsanesi 7 Neden  Verdi: Bu Kripto Paradan Alın!

Ünlü yazar, “ölmekte olan” ABD birimına karşı bir korunma olarak diğer değerli metaller arasında lider kripto Bitcoin’i tavsiye ediyor.

ABD birimı nasıl ölür?

Ünlü kişisel finans kitabı “Rich Dad Poor Dad”ın yazarı Robert Kiyosaki, kripto para birimini destekleyen başka bir coşkulu duyuruyla ortaya belirlendi. Yazar, takipçilerinin neden ABD hükümetinin mevcut finansal durumuna odaklanarak, Bitcoin ve değerli metallere yatırım yapması gerektiğine dair 7 neden sıraladı.

Kiyosaki’ye göre, Bitcoin’e yatırım yapmanın ilk nedeni, ABD’nin çok fazla borçlanmış olması. ABD Ulusal Borç Saati’ne göre, ulus şu anda yaklaşık 31 trilyon birima görecek şekilde borçlandı. Bu arada, ABD GSYİH’si sadece 24,8 trilyon birim seviyesinde bulunuyor. Dolgünisıyla, ülkenin borcunun GSYİH’ye oranını %137,76 seviyesinde.

Ardından Kiyosaki, ülkenin ‘faiz oranlarını düşük tutma’ niyetini dile getiriyor. Faiz oranları 2020 ve 2021 boyunca günsel olarak düşük seviyelere çekildi. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere bu durum, hem Bitcoin hem de hisse senetleri için bir boğa piyasasını teşvik etti. Ancak faiz oranlarını düşük tutmak, Fed’in Hazine bonoları satın almasını ve bilançosunu genişletmesini gerektiriyor. Bu, Bitcoin satın almak için dördüncü nedene yol açar: Enflasyon.

ABD’de yıllık TÜFE, 2021’den beri yükseliyor. Bu doğrultuda, Haziran’da %9,1 ile zirveye ulaştı. Bununla birlikte, bu süreçte Federal Rezerv devreye girdi ve kripto ve hisse senedi piyasalarını kana buladı. Fed’in artan faiz oranlarıyla politikasını sıkılaştırılması sayesinde TÜFE en yeni iki ayda bir miktar düştü.

“Satın alınacaklar: Altın, gümüş ve lider kripto”

Yazarın da belirttiği gibi, daha en çok faiz oranları, ülke genelinde daha pahalı borçlara yol açıyor. DataDash’ten piyasa danışmanıi Nicholas Merten Pazartesi günü, Fed politikasının artık barınma maliyetini artırdığını belirtti. Merten’e göre bunun, “depresyona yol açan durgunluk seviyelerine” neden olması mümkün. Nitekim ABD, art arda iki çeyrek negatif GSYİH büyümesini izledi. Daha zaman en yenira Temmuz güninda durgunluk durumunu doğruladı.

<img data-attachment-id="216824" data-permalink="https://kriptokoin.com/borsalara-yukluce-bitcoin-akiyor/9-sep-2/" data-orig-file="https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/9-Sep-2.jpg?fit=1920%2C1100&ssl=1" data-orig-size="1920,1100" data-comments-opened="0" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"1"}" data-image-title="Borsalara Yüklüce Bitcoin Akıyor: Haftaya Bu Dipler Bekleniyor!" data-image-description="

Borsalara Yüklüce Bitcoin Akıyor: Haftaya Bu Dipler Bekleniyor!

” data-image-caption=”

Borsalara Yüklüce Bitcoin Akıyor: Haftaya Bu Dipler Bekleniyor!

” data-medium-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/9-Sep-2.jpg?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/9-Sep-2.jpg?fit=1024%2C587&ssl=1″ loading=”lazy” width=”1024″ height=”587″ src=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/9-Sep-2.jpg?resize=1024%2C587&ssl=1″ alt=”kripto” class=”wp-image-216824″ data-recalc-dims=”1″>

Bazı kripto boğaları, Fed’in bu tür piyasa kargaşası karşısında gevşek para politikasına dönmesini bekliyor. Bu muhtemelen daha en çok kripto/varlık fiyatlarına ve zgüniflayan bir birima yol açacak. Kiyosaki böylece nihai meselemuna ulaşıyor: ABD birimı ölüyor. Bu bağlamda “Altın, gümüş ve Bitcoin satın al” dikonumek duyurularini tamamlıyor.

Kiyosaki’ye göre, altın, gümüş ve Bitcoin genellikle “sağlam para” biçimleriyle aynı kovaya atılıyor. Sağlam paradan kasıt, güvenilir kıtlığı olan ve bu nedenle değeri düşürülemeyen para. Bu onları, en yeni 3 yılda arzı katlanarak artan birimın aksine enflasyona karşı dirençli kılıyor. Bu arada, Kiyosaki daha önce bazı durumlarda sepete Ethereum da dahil ediyordu.  

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım