Portföy Yöneticisi: Altın Fiyatları Yıl Sonuna Kadar… - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Portfoy Yoneticisi Altin Fiyatlari Yil Sonuna Kadar…
2 yıl önce
2 yıl önce

Portföy Yöneticisi: Altın Fiyatları Yıl Sonuna Kadar…

Altın, 1.700 abd abd dolarııın üzerinde istikrarlı kazançlar elde etmek için mücadele etmeye devam ediyor. Fiyatların yılın geri kalanında daha düşük hareket etme imkanı var. Bununla birlikte, bir piyasa stratejisti, mevcut altın fiyatları seviyesinin yatırımcılar için uzun vadeli değeri temsil ettiğini söylüyor.

“Altın fiyatları meselesunda dikkatli olurdum”

Franklin Templeton’ın Franklin Altın ve Kıymetli Madenler Fonu’nun başkan yardımcısı ve portföy yöneticisi Stephen Land, Federal Rezerv agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam ettikçe altının mevcut düşüş eğiliminin mantıklı olduğunu söylüyor. Ancak, kısa vadeli oynaklığın ötesine bakarak değerli metal meselesunda iyimser olduğunu da konuşmalarine ekliyor. Bu bağlamda Land, şu açıklamgüni yapıyor:

Yılın en yeniuna doğru altın meselesunda dikkatli olurdum. Ancak, 12 aylık bir zaman aralığı olan herkes için altına bir değer oyunu olarak bakmak için oldukça ilginç bir zaman.

“Muhtemelen mevcut sıkılaştırma döngüsü, erken en yenia erecek”

Artan faiz oranları altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bununla birlikte Land, yatırımcıların merkez bankasının ne görecek şekilde konum bıraktığını sorgulamaya işe koyuldığını söylüyor. Piyasalar, ABD merkez bankasının Fed Fon oranını Kasım ve Aralık aylarında 75 baz puan artırmasını bekliyor. Ayrıca, 2023’ün ilk yarısında nihai faiz oranlarının %5’e yükseleceğini öngörüyor.

Bununla birlikte, Fed’in para politikası küresel piyasaları alt ard etmeye işe koyulyarak, BoJ ve BoE’yi konumel para ve tahvil piyasalarına müdahale etmeye zorluyor. Land, bu sorunların yalnızca büyümeye devam edeceğini ifade ediyor. Ek olarak, muhtemelen mevcut sıkılaştırma döngüsünün erken en yenia ermesine neden olacağını kaydediyor. Buradan hareketle Land, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’in eylemi ABD’den çok fazla enflasyon ihraç ediyor. Dahası, bu yükün çoğunu diğer ülkelere yüklüyor. Bir noktada, bu ABD’yi etkileyecek bazı jeopolitik sorunlara neden olacak. Fed, konumel verilere dayanarak doğru hamleler yapıyor. Ancak, dünyanın geri kalanı üzerindeki etkilerinin farkındalar.

Altın

“Fed, faiz artırmgüni durdurması, yükseliş için yeterli”

Stephen Land, artan jeopolitik belirsizlik sebebiyle, Federal Rezerv’in enflasyonu %2 hedefine geri getirecek görecek şekilde zirve faiz oranlarını yükseltmesinin olası olmadığını da konuşmalarine ekliyor. Land, devam ederek, şu ifadeleri kullanıyor:

Federal Rezerv enflasyon üzerinde tam kontrole sahip değil. Oranlar yavaşlamaya işe koyuldıkça altının durumu ve bir enflasyon riskinden korunma rolü biraz daha netleşiyor.

Land, mevcut ortamda Fed’in altında yeni bir yükseliş ivmesi çekmek için para politikasında tam bir pivota bile ihtiyacı olmadığını söylüyor. Fed, faiz artırmgüni durdurmasının, altının düşüş trendini en yenia erdirmek için yeterli olacağını belirtiyor. Fed’in mevcut sıkılaştırma döngüsünü bitirmesi için yatırımcıların biraz daha beklemesi gerekecek.

Altın

“Artık daha zirve altın fiyatları için pozisyon almanın zamanı!”

Bununla birlikte Land, değerli metaller sektöründe hala büyük fırsatlar olduğunu kaydediyor. Land, şu açıklamgüni yapıyor:

Altın fiyatlarının 1.650 abd abd dolarııın üzerinde olması, madencilik şirketleri için hala sağlam bir değeri temsil ediyor. Ortalama olarak madencilik şirketleri, cari fiyatlarla yaklaşık 200 abd abd dolarıı kar marjı görüyorlar. Yılın başında gördüğümüz marjlarla aynı değil. Ancak bu hala sağlam bir iş. 1.650 abd abd dolarıı geçmişte gördüklerimizle karşılaştırıldığında korkunç bir fiyat değil.

Land, madencilik sektörünün mevcut düşüş trendinde altın piyasasının altında performans gösterdiğini kaydediyor. Yine de, piyasa döndüğünde madencilerin daha iyi performans göstermesini bekliyor. Buradan hareketle, “Artık özünizi daha zirve altın fiyatları için meselemlandırmanın zamanı geldi. Şu anda madencilik hisselerinde çok fazla ktopladıraç var,” diyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.