Önemli Altın Fiyatı Tahmini: Bu Rakamlar Bekleniyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1664506806 Onemli Altin Fiyati Tahmini Bu Rakamlar Bekleniyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Önemli Altın Fiyatı Tahmini: Bu Rakamlar Bekleniyor!

FED’in 21 Eylül’de ABD faiz oranlarını 75 baz puan artırmasından bir 7 gün devamında danışmanıler, altın fiyatı için yeni olabilitelerini paylaşmaya işe koyuldı. Bunlar arasında ünlü finans bilirkişiı İslam Memiş, Credit Suisse danışmanıleri ve TD Securities stratejistleri konum alıyor. Şimdi gelin olabilitelere geçelim.

“Altın fiyatı için bu rakamları bekleyin”

Türkiye’de finans bilirkişiı denilince akla gelen ilk isimler arasında konum alan İslam Memiş, yeni bir altın olabilitei paylaştı. Ünlü danışmanı, yatırımcıları altın almaya çağırdı. Buna göre Memiş, altında büyük bir yükselişin işe koyuldığını öne sürüyor. Memiş’e göre ons biriminden altın fiyatı dip seviyelerini yarattı. Bu nedenle danışmanı, önümüzdeki dönemde yükseliş bekliyor. Memiş’e göre gram altın 1,000 liranın ardünde fiyatlara doğru gidecek. Analistin olabilitei, sırasıyla 1,020, 1,040 ve 1,060 lira olarak karşımıza çıkıyor.

Bununla birlikte Memiş, yatırımcıları 1,000 liranın altına yaşanan düşüşlerin kalıcı olmadığı meselesunda dikkatyor. Ona göre bunlar yalnızca yükseliş öncesinde yaşanan küçük ayarlamaleri oluşturuyor. Gümüş için de olabilite yapan Memiş, gram gümüşte 10-12 liralık bir fiyat öngörüyor. Analiste göre, merkez bankaları bilinçli olarak altın ve gümüş gibi emtiaları baskılıyordu. Ancak bu artık pek de mümkün değil. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Memiş, küresel bir ekonomik çöküşe bahis yapıyor.

“Bu seviyelere dikkat”

Bu arada Credit Suisse’deki danışmanıler, Memiş’ten farklı bir olabilite paylaşıyor. Analistler, altın fiyatı için “çift tepe” modeli görüyorlar ve bu fiyat için daha fazla zgüniflığa işaret ediyor. Onlara göre, değerli metal şimdi hem 55 günlük hem de 200 günlük hemen hemenların altında seyrediyor. Ons altın şu anda 1.726 ila 1.827 abd parası seviyesinde işlem görüyor. Bu noktada Credit Suisse danışmanıleri, 1.618 abd parasıdaki desteğe düşüş öngörüyor. Ardından altının, 1,560 abd parası ve en yeniunda 1,451 abd parası seviyesini görmesini bekliyorlar.

1664506804 955 Onemli Altin Fiyati Tahmini Bu Rakamlar Bekleniyor

Bununla birlikte Credit Suisse danışmanılerine göre yükseliş için de şans var. Onlara göre ons altın fiyatı, 1.726 abd parası seviyesindeki 55 günlük hemen hemennın üzerinde ikna edici bir kırılma yapabilir. Eğer bu olursa değerli metal üzerindeki sat sat baskısı hafifleyecek. Bu noktada yükseliş yönünde bir devamındaki direnç, 1.827 abd parasıda konum alan 200 günlük hareketli hemen hemenda özüni gösterecek.

“Altın fiyatı için düşüş riski artıyor”

TD Securities danışmanıleri de altın fiyatı için olabilitelerini paylaştı. Buna göre, değerli metalin yukarı yönlü potansiyeli en yeni derece sınırlı. Çünkü FED’in daha agresif bir politikayla sıkılaştırma beklentileri korkuyu artırıyor. Analistler, “faiz piyasaları, en çok faiz oranlarının bir süre devam etme potansiyelini fiyatlıyor” diyor. Ayrıca, istikrarlı bir FED faiz artışının fiyatı düşüreceğini öngörüyorlar. Onlara göre enflasyonun kalıcılığındaki artış, kısıtlgünicı bir politikanın daha uzun sürebileceğini öne sürüyor. Bu da altın fiyatı için belirgin bir zgüniflığı gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.