Korkutan Tahmin: Altın Fiyatı Ağustos’ta Bu Seviyelere Düşecek! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1627720038 Korkutan Tahmin Altin Fiyati Agustosta Bu Seviyelere Dusecek
3 yıl önce
3 yıl önce

Korkutan Tahmin: Altın Fiyatı Ağustos’ta Bu Seviyelere Düşecek!

Altın, daha güçlü doların FED’den ilham alan ralliyi durdurmasıyla geri çekildi. Altın fiyatı, şu anda düşüş modunda ve 1.813 dolardan işlem görüyor. Analistlerden de düşüş odaklı tahminler gelmeye başladı. Birlikte önümüzdeki aylara dair kritik altın tahminlerine yakından bakalım.

Bob Haberkorn: Altın fiyatı bu seviyelerde hala güçlü görünüyor

Altın fiyatı, ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın şu an için bir faiz artırımı olmayacağına dair güvence vermesinin ardından güçlü dolarla birlikte Cuma günü geriledi. Spot altın ONS başına 1.814 dolara kadar düştü. ABD altın vadeli işlemleri %1 düşüşle 1.817 dolardan işlem gördü. ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın ABD istihdam piyasasının FED’in desteği geri çekmesinden önce hala kapsayacağı bir zemin olduğunu söylemesinin ardından altın Perşembe günü iki haftanın zirvesine ulaştı. 

Ayrıca haftalık kazanç yolundaydı. RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, geçen ay çekirdek enflasyonda beklenenden biraz daha yavaş bir artış gösteren verilerin güçlenen dolarla birleştiğinde altın fiyatı üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi. Altın geleneksel olarak enflasyona karşı bir korunma aracı olarak görülüyor. Bob Haberkorn ayrıca, “Altın bu seviyelerde hala güçlü görünüyor ve FED’in varlık alımları veya faiz artırımları konusunda rotayı değiştirecek bir şey söylememesi piyasaya güç katıyor” dedi.

Jeffrey Christian: Ağustos’ta altın’ın 1.770 doların altına düşmesini bekliyorum

Düşük devlet tahvili getirileri, faiz getirmeyen altın’ı tutmanın fırsat maliyetini düşürür. Bir ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar endeksi %0,3 artarak altın’ın diğer para birimi sahipleri için cazibesini azalttı. CPM Group’un yönetici ortağı Jeffrey Christian, Ağustos ayı boyunca altın’ın 1.770 doların altına ve gümüşün 25 doların altına düşmesini bekliyor. Jeffrey Christian konuya yönelik şu yorumlarda bulundu:

Geçen yıl Ağustos ayındaki yükselişin ardından metalleri satın alan çok sayıda geleneksel olmayan altın ve gümüş yatırımcısı vardı ve fiyatlar o seviyeye geri dönmedi. Bu yüzden ‘bu olmaz’ diyen çok sayıda yatırımcınız var. Paramı başka bir yere taşıyacağım. Çünkü Ağustos ayı boyunca altın’ın 1.770 doların altına ve gümüşün 25 doların altına düşmesini bekliyorum.

1627720038 15 Korkutan Tahmin Altin Fiyati Agustosta Bu Seviyelere Dusecek

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.