Hedge Fonları Altın İçin Ne Bekliyor? Fiyat Ne Olacak? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665651610 Hedge Fonlari Altin Icin Ne Bekliyor Fiyat Ne Olacak
2 yıl önce
2 yıl önce

Hedge Fonları Altın İçin Ne Bekliyor? Fiyat Ne Olacak?

Beklendiği gibi, hedge fonları kısa vadeli altın bahislerini önemli ölçüde azalttı. Ancak, Commodity Futures Trading Commission’un (CFTC) en en yeni verilerine göre herhangi bir büyük boğa pozisyonu almak meselesunda isteksizler.

“Altın için short squeeze, nihayetinde başarısız olacak”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, geçen 7 gün altın, etkileyici bir kısa vadeli ralli gördü. Bu rallide, altın fiyatları bir günin en zirve seviyesine oldu. Bununla birlikte, piyasa sürekli olarak 1.700 abd parasıın üzerinde kazanç elde edemedi. Analistler, birkaç yılın en zirve seviyelerinde spekülatif güni pozisyonunun altını oynak ve short squeeze’e duyarlı tutacağını söylüyor. Ancak, Fed agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam ettikçe altın herhangi bir boğa ivmesini sürdürmekte zorlanacak. TD Securities’deki emtia çalışanleri, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Enflasyonun artan ısrarı, Fed’in önleyici olarak yürüyüşü durdurmasının muhtemel olmadığını gösteriyor. Bu da, faizler ve geniş abd parası rallisini sürdürürken teknik direnç korunduğu için short squeeze’in nihayetinde başarısız olacağını gösteriyor. Uzun süreli kısıtlgünicı faizler döneminde, traderların altının siren çağrılarını görmezden gelmeleri gerekiyor. Çünkü sürekli bir güni eğiliminin hakim olacağını ve QT’nin reel oranları yükseltmeye devam etmesini öneriyor.

“Altının savunmada kalması muhtemel”

CME FedWatch Aracına göre piyasala, Fed’in Kasım güninda Fed Fon Oranı’nı 75 bps daha artırması için %85 şans görüyor. Commerzbank emtia çalışanleri, reel faiz oranlarının Ağustos 2009’dan bu yana en zirve seviyesi olan %1,7’ye yükselme yolunda olduğunu söylüyor. Analistler, şu yorumu yapıyor:

Bu, altını faizsiz bir yatırım olarak daha az çekici kılıyor. ABD abd parasıının yarattığı ters rüzgar ve artan reel getiriler devam ettiği sürece, altının savunmada kalması muhtemel.

“Geçen 7 gün 4,7 milyar abd parasılık fon altın piyasasına aktı”

4 Ekim’de en yenia eren 7 gün için CFTC’nin ayrıştırılmış Commitments of Traders raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif brüt long pozisyonlarını 8.635 sözleşme ile 82.806’ya yükselttiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 27.584 sözleşme azalarak 89.681’e düştü.

Altının net short pozisyonlaması şu anda bir önceki 7 günya göre %84 düşüş kaydetti. Bunun en yeniucunda -6,875 kontrat seviyesinde duruyor. Altının güni pozisyonu Ağustos başından beri en düşük seviyesinde. Anket döneminde altın, 1.738,70 abd parasıa yükseldi .

Altın

Ayrıca, önceki 7 gün çok yılın en düşük seviyesinden %7 sıçradı. Société Générale’deki emtia çalışanleri, geçen 7 gün 4,7 milyar abd parasılık fonun altın piyasasına aktığını söylüyor. Ayrıca, CFTC’nin 2006’da güncellenmiş anketine işe koyulmasından bu yana üçüncü en büyük hamle olduğunu kaydediyor.

“Sarı metal, gerekenden fazlasını etti”

Altın, ABD abd parasıındaki güçlü yükseliş momentumu ve artan tahvil getirileri sebebiyle mücadele etmeye devam ediyor. MKS PAMP metal stratejisi başkanı Nicky Shiels, piyasada bir miktar güç olduğunu söylüyor. Verilere dayanarak, altının hareketini yaklaşık 50 abd parası fazla uzattığını kaydediyor. Shiels, değerlendirmesine şu yönde devam ediyor:

Altın, bazı ek bilinmeyen alımlar ve satıcı eksikliği olduğunu gösteren bilinen akışlar sebebiyle gerekenden fazlasını etti. Külçe, pozisyonlama olduğu gibi süper temiz olduğunda genellikle çekicidir. Ancak bu, ETF’lerin boşta HODL’ler olduğu varsgünilır. Altına özgü bir katalizör ortaya çıkmadığı sürece, COT short’ları temiz. Ayrıca, ETF’ler daha zirve reel faiz oranları ve ABD Doları’na akmaya devam ederken yeniden devreye girmesi mümkün.

1664982008 812 Bu Kiyamet Seviyeleri Geliyor 6 Analistten Altin Tahmini

“Muhtemelen altın piyasası yıl en yeniuna görecek şekilde zorlanmaya devam edecek”

ABD ekonomisi ivme kaybetmeye ve durgunluk tehdidi büyümeye devam ediyor. Ancak bir değerli metal firmasına göre, Fed para politikalarını sıkılaştırmaya devam edecek. Dolgünisıyla bu da külçe fiyatlarını daha uzun süre düşük tutacak. Heraeus Kıymetli Metaller’deki emtia çalışanleri, en en yeni kıymetli maden raporlarında, yükselen faiz oranlarının ABD abd parasıını desteklemesiyle, muhtemelen altın piyasasının yıl en yeniuna görecek şekilde zorlanmaya devam edeceği meselesunda yatırımcıları dikkatyor.

Altını zarar çekmeye yardımcı olan bir şey var. O da piyasanın ABD para politikasındaki olası herhangi bir değişikliği zorlamaya devam etmesi. Piyasalar, 2023’ün en yeniuna görecek şekilde Fed’in faiz artırımları yolundan döneceğini öngörmüyor. Analistler raporda, şu hususların altını çiziyor:

Fed, hala %2’lik hedef oranının oldukça üzerinde olan enflasyonla mücadelede eğrinin çok gerisinde. Ayrıca, mevcut enflasyon krizinin arz yönlü unsuru faiz artırımlarıyla çözülemez. Bu da talep yönlü enflasyonun daha sıkı bir şekilde bastırılması gerektiği anlamına geliyor. Fed’in, enflasyonu hedef seviyelere indirmek istiyorsa, imalatta önemli bir daralmaya katlanmaya istekli olması gerekiyor. Bunu, en en yeni 1980’lerin başında yapmak zorunda ktopladı.

1665651608 652 Hedge Fonlari Altin Icin Ne Bekliyor Fiyat Ne Olacak

Heraeus, Fed’in para politikası ekseninin altının nihai toparlanması için kritik faktör olmaya devam ettiğini söylüyor. Analistler, şu açıklamgüni yapıyor:

Piyasalar, yavaşlayan bir ABD ekonomisi bir Fed politika eksenini zorladığında, abd parasıın değer kaybetmeye işe koyulmasını umuyor. Bunun en yeniucunda da altın fiyatının artmasını bekliyor. Fed mevcut yolunda ne görecek şekilde uzun süre devam ederse, güçlü bir abd parası altın fiyatını o görecek şekilde uzun süre zarar çekecektir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.