“Bu Kıyamet Seviyeleri Geliyor” 6 Analistten Altın Tahmini!  - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1664982011 Bu Kiyamet Seviyeleri Geliyor 6 Analistten Altin Tahmini
2 yıl önce
2 yıl önce

“Bu Kıyamet Seviyeleri Geliyor” 6 Analistten Altın Tahmini! 

Altın, Çarşamba günü abd parası istikrar kazanırken düştü. Ancak, yatırımcıların Fed’in politika sıkılaştırma yolunu etkileyebilecek ABD istihdam verileri öncesinde daha büyük hamleler yapmzamanı bırakmasıyla külçe, 1.700 abd parası kilit seviyesinin üzerinde ketti. Analistlerin altın olabilitei ve piyasa yorumlarını okuyucularımız için derledik.

“Zzamanıf bir istihdam verisi gelirse, altının kilit direnci geçmesi mümkün

Spot altın, basın zamanında %1,20 düşüşle 1.705, 3 abd parasıda işlem görüyordu. Külçe, Salı günü 1.729,39 abd parası ile 13 Eylül’den bu yana en en çok seviyesini gördü. Ancak, daha zaman en yenira zemin kaybetti. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,95 düşüşle 1.714 abd parasıa geriledi.

Bu arada, abd parası endeksi (DXY) bir gecede Mart 2020’den bu yana en büyük düşüşünü kaydetti. Bunula birlikte, daha zaman en yenira bir miktar istikrar erişti. City Index çalışani Matt Simpen yeni, zzamanıf bir ADP istihdam verisi olması durumunda altının 1.735 abd parasılık kilit direnç seviyesinin üzerine çıkabileceğini belirtiyor. Ayrıca, piyasaların şu anda istihdam verilerine çok duyarlı olduğunu da konuşmalarine ekliyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bir hükümet anketi, ABD’deki iş açıklarının Ağustos zamanında yaklaşık 2,5 yılın en düşük seviyelerine gerilediğini gösterdi. Bu da, iş gücü piyasasının soğumaya işe koyuldığını ima ediyor. ADP Ulusal İstihdam Raporu, bu verinin ardında geliyor. Bunu, 7 günnın ilerleyen saatlerinde ABD Çalışma Bakanlığı’nın yakından izlenen tarım dışı maaş bordroları (NFP) verileri izleyecek. Matt Simpen yeni, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bir kaçırma durumunda, traderlar muhtemelen Cuma günü zzamanıf bir NFP alacaklar. Bunun, traderlar bir Fed pivotu hakkında daha fazla heyecanlandıkça ve altını güçlendirdikçe abd parasıı zzamanıflatması mümkün.

Altın olabilitei: NFP zzamanıf gelirse altın ralli yapacak

ABD Fed yetkilileri geçtiğimiz zamanlarda inatla en çok enflasyonu kontrol altına alma taahhütlerini yinelediler. Altın geleneksel olarak enflasyona karşı bir önlem olarak kabul görür. Bununla birlikte, yükselen ABD faizleri sıfır getirili varlığın cazibesini azalttı. Altın bugüne görecek şekilde %6 düştü. RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, altın olabilitei için şu yorumu yapıyor:

Piyasa, Fed’in burada biraz geri çekileceği için bir tür fiyatlandırma yapıyor. Bu yüzden bu hareketi altın ve gümüşte tekrar görüyoruz. İstihdam verileri olabilecekden daha zzamanıf çıkarsa, altın ralli yapacak. Çok daha güçlü çıkarsa, piyasa bunu da yorumlayabilir. Fed’in faiz oranlarıyla burada devam etmesi mümkün.

Altın tahmini

“Fiyatların önümüzdeki birkaç gün içinde yükselmesi mümkün”

FXTM piyasa verii yöneticisi Lukman Otunuga ise altın olabilitei için şu açıklamzamanı yapıyor:

Altın, daha yumuşak bir abd parası ve düşük Hazine getirileri sayesinde 2022’nin en yeni çeyreğine olumlu bir notla işe koyuldı. Fed etrafındaki piyasa spekülasyonu, yani faiz artırımlarında daha az agresif bir yaklaşım benimseme ihtimali, sıfır getirili altın iştahını da yumuşattı. Fiyatların önümüzdeki birkaç gün içinde yükselmesi mümkün. Değerli metalin şekilünü, Cuma günkü ABD istihdam raporu etkileyecek.

Altın olabilitei: Altın, henüz kontrolden çıkmadı

Altın, Pazartesi günü Mart zamanından bu yana en büyük günlük yüzde kazancını kaydetti. Bununla birlikte, yükselen ABD faizleri, sıfır getirili külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, şunları kaydediyor:

Altın, henüz kontrolden çıkmadı. Ama en azından çok güçlü bir toparlanma gördük. İlk hamle, short kapama ile sağlandı.

“Bunlar, değerli metal fiyatlarındaki artışı körüklüyor”

Kıdemli çalışan Jim Wyckoff, altın ve gümüş boğaların Eylül zamanının en yeniuna görecek şekilde altı ay boyunca düştükten zaman en yenira fiyatların toparlanmasıyla birlikte “biraz ivme” eriştiğını söylüyor. Bu bağlamda çalışan, şu yorumu yapıyor:

Bu 7 gün şimdiye görecek şekilde yapılan işlemlerde daha zzamanıf bir ABD abd parasıı, daha en çok ham petrol fiyatları, düşen ABD Hazine verimleri ve güvenli liman talebi görülüyor. Bunların hepsi iki değerli metalin fiyatlarındaki artışı körüklüyor.

Altın tahmini

TDS altın olabilitei: Yeniden 1.580 abd parasıa düşüş muhtemel

Altın, genişletilmiş kazançları akıllıca 1.700 abd parasıı aştı. Bununla birlikte, TD Securities stratejistleri, altının en yeni ralliyi 1.580 abd parasıa doğru tersine çevirmesini bekliyor. Stratejistler, bu görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

Sarı metal, ilk direnç seviyesi olarak hizmet etmesi gerektiğine en yeniuç verdiğimiz 50 günlük hareketli hemen hemenda işlem görüyor. Bu seviyenin üzerinde maddi olarak konumleşmek için yeterli momentum varsa, 100 günlük hareketli hemen hemen/Fib (1.763-73 abd parası) noktaları daha da sıkı bir direnç bölgesi olacaktır.

Stratejistlere göre Fed, Fed Fon Oranını %4,5’in üzerine taşımaya yönelik şahin planına bağlı kalmaya ve enflasyon düşene görecek şekilde oranları kısıtlzamanıcı modda tutmaya devam edecek. Stratejistler, buradan hareketle, şu olabilitelerini paylaşıyor:

Altının gücünü kaybettiğini ve önümüzdeki aylarda yeniden 1.580 abd parasılık hedefimize doğru sürükleneceğini öngörüyoruz. Ya da en azından o zamana görecek şekilde enflasyonun hedefe yaklaşma olasılığı en çok. Bu, 2023 veya daha zaman en yenirasına görecek şekilde sürecek.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.