6 Analist: Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Hazırlanın! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666796407 6 Analist Altin Fiyatlari Icin Bu Seviyelere Hazirlanin
2 yıl önce
2 yıl önce

6 Analist: Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Hazırlanın!

Fed’in faiz artırım hızında bir yavaşlama sinyali vereceği beklentileriyle birim ve ABD Hazine verimleri düştü. Bunun etkisiyle altın fiyatları, Çarşamba günü yükseldi. Analistler piyaszamanı yorumluyor ve bundan zaman en yenira ne olacağına dair olabilitelerini paylaşıyor.

“Altın fiyatları için güçlü bir kısa vadeli ralli olasılığı mümkün”

Spot altın, yazı sırasında %0,92 artışla 1.668 birimdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,98 artışla 1674,2 birima yükseldi. Salı günü yzamanınlanan veriler, ABD tüketici güveninin Ekim zamanında gerilediğini gösterdi. Ayrıca, ev fiyatları Ağustos zamanında keskin bir şekilde düştü. Bu da Fed’in agresif duruşunun işgücü piyasasını soğutmaya işe koyuldığına dair bir işaret. IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatlarındaki düşüş pozisyonuyla, Fed’den herhangi bir faiz yavaşlaması belirtisi sunulursa, muhtemelen güçlü bir kısa vadeli ralli olasılığı masada olur.

“Altının cazibesini yeniden kazanması için güvercin bir pivot anahtar olur”

Bu arada piyasalar, Fed’in Kasım zamanında 75 bps’lik bir faiz artırımı yapmasını hala yaygın olarak bekliyor. Ancak, borçlanma maliyetlerini daha ne görecek şekilde yükseltebileceğini de tartışması muhtemel. OCBC döviz stratejisti Christopher Wong, bir notta, Şu hususların altını çiziyor:

Fed’in sıkılaştırma hızındaki bir kalibrasyonun, altının düşüş hızını yavaşlatması mümkün. Ancak, altın fiyatlarının cazibesini yeniden kazanması için güvercin bir pivot anahtar olur. Altının yakın vadede “konsolidatif” alım satımları çekmesi olası. Teknik destek 1.617 birimda duruyor. Ayrıca, 1.694 birim civarında direnç görmesi muhtemel.

altın fiyatları

“Bunun etkisi altın fiyatları için yukarı yönlü olacaktır”

Yatırımcılar buna ek olarak Perşembe günkü ABD GSYİH ve ECB toplantısını izliyor. Bunların ardından Cuma günkü ABD çekirdek enflasyon verilerine odaklanıyorlar. Bu arada, ABD ekonomisindeki zzamanıflığın Fed’in faiz artırımlarının hızını yavaşlatacağı beklentilerini değerlendi.  Bu nedenle, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere birim düştü ve ardından altın, seyrini tersine çevirdi. RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, şu yorumu yapıyor:

Dolarda bir miktar zzamanıflık ve diğer bazı para birimlerinde birim karşısında bir miktar yükseliş görüyoruz. Bu altını tekrar yukarı itiyor. Fed’in olabilen 75 bps altında bir faiz artırımı yapması halinde, bu faiz artışlarında bir yavaşlamaya işaret edecektir. Dolzamanısıyla, etkisi altın fiyatları için yukarı yönlü olacaktır. Ancak altın yatırımcıları, daha somut bir şey bekliyor.

1666796404 514 6 Analist Altin Fiyatlari Icin Bu Seviyelere Hazirlanin

“Yatırımcılar hala altına buz omuz veriyor”

Artan faiz oranları, getirisi olmayan altını elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Bu da külçenin cazibesini azaltıyor. Commerzbank çalışanleri bir notta, spekülatif finansal yatırımcıların çoğunluğunun düşen altın fiyatına bahse girmeye devam ettiğini gösteren pozisyon verilerine dikkat çekiyor. Bununla birlikte şu hususların altını çiziyor:

Yatırımcılar hala altına buz omuz veriyor. Bu nedenle kalıcı bir ters rüzgar yaratıyor.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Cuma günü uyguladığı konuşmada, spekülatörlerin en yeni 7 gün COMEX altında 20.633 sözleşmelik net short pozisyona geçtiğini açıkladı. Bu arada veriler, Çin’in Eylül zamanında Hong Kong üzerinden net altın ithalatının bir önceki aya göre yarıya düştüğünü gösterdi.

altın fiyatları

Altın fiyatları için önemli teknik seviyeler

Analistler, yatırımcıların Fed’in önümüzdeki 7 gün şahin kalıp kalmayacağına en yeniuç verip vermeyeceğini değerlendirirken, altın iştahının muhtemelen titrek kalacağını söylüyorlar. FXTM’de piyasa verii yöneticisi Lukman Otunuga, bundan zaman en yenira artışların daha sessiz bir temposu olduğunu kaydediyor. Teknik meselelardan bahseden FXTM’den Otunuga, şu seviyelere dikkat çekiyor:

1.655 birimın altındaki sürekli altın zzamanıflığının, kapıları sırasıyla 1.615 birim ve 1.600 birima açması mümkün. Ayrıca, 1.655 birimın üzerindeki bir kırılmanın 1.670 birim ve 1.680 birima doğru bir yükselişi tetiklemesi muhtemel.

1666796404 171 6 Analist Altin Fiyatlari Icin Bu Seviyelere Hazirlanin

“Dolar haricindeki para birimlerinde altın daha iyi performans gösterdi”

Şimdilik, DXY’nin geri çekilmesi, birim cinsinden altın fiyatlarına destek sağladı. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, şu yorumu yapıyor:

Altın piyasasındaki dalgalanmaları, şu anda uzun zamandır düşmanı olan ABD birimının iniş çıkışları yönlendiriyor. Ancak yatırımcıların, euro, sterlin ve yen gibi diğer para birimlerine göre altının daha iyi performans gösterdiğini unutmaması gerekiyor. Bu da bir değer saklama aracı olarak rolünü sürdürdüğünü gösteriyor. Örneğin, bu yıl, altın bir değer deposu olarak kalmzamanı başardı. Öte yandan, yen, onu desteklemek için BoJ’un birden fazla müdahalesinin gerekli olduğu noktaya görecek şekilde çöktü. Bu doğrultuda yine de karışık bir başarı elde etti.

1666796405 563 6 Analist Altin Fiyatlari Icin Bu Seviyelere Hazirlanin

Fed, daha düşük bir faiz artırımı yapar mı?

ABD Hazine tahvil getirilerindeki gerileme de altın fiyatlarını destekledi. Zaner Metals ve Tornado Precious Metals Solutions başkan yardımcısı ve kıdemli metal stratejisti Peter Grant, piyasanın Fed’in önümüzdeki 7 gün yapacağı toplantıda 75 bps’lik bir faiz artırımı daha duyurmasını büyük ölçüde beklediğini söylüyor. Stratejist, şu açıklamzamanı yapıyor:

Bu artırım kaçınılmaz bir en yeniuç. Bununla birlikte, politika konuşmasının tonu daha önemli bir olay olacak.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.