2 Dünya Devinden Şaşırtan Altın Fiyatı Tahminleri! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1668117606 2 Dunya Devinden Sasirtan Altin Fiyati Tahminleri
1 yıl önce
1 yıl önce

2 Dünya Devinden Şaşırtan Altın Fiyatı Tahminleri!

Altın piyasası, fiyatların 1.700 abd abd dolarııın üzerinde yeni desteği tutmasıyla ayaklarını bulmaya devam ediyor. İsviçre Bankası UBS’ye göre bunun, altın fiyatı için daha büyük bir hareketin start verngıcı olması mümkün. Bununla birlikte Credit Suisse’in altın meselesundaki temel anlıkü düşüş eğilimini koruyor.

UBS altın fiyatı olabilitei: 2023 en yeniu 1.900 abd abd dolarıı

UBS’in değerli metaller bilirkişiı Joni Teves, 2023 altın fiyatı anlıkünü açıkladı. Uzman, kıymetli metalin gelecek yılın en yeniuna görecek şekilde 1.900 abd abd dolarııa yükseleceğini olabilite ediyor. Boğa anlıkü, altın fiyatlarının geçen 7 günnın iki yılın en düşük seviyesinden 100 abd abd dolarıı yükselmesiyle geliyor. Aralık altın vadeli işlemleri en en yeni gün için nispeten değişmeden 1.717,50 abd abd dolarııdan işlem gördü.

Teves’in gelecek yıl altın fiyatlarını çift haneli artış öngörüsündeki en büyük faktör, ABD para politikasında bir değişiklik. UBS, Fed’in 2023’te agresif sıkılaştırma döngüsünü bitirmesini bekliyor. Dahası, aynı zamanda Fed’in yıl en yeniuna görecek şekilde faiz oranlarını 175 baz puan düşürmesini de bekliyor. Teves, günsel olarak, faiz oranlarındaki her %1’lik indirim için altın fiyatlarının %19 artışa geçtiğını kaydediyor. Uzman raporda, şu hususların altını çiziyor:

Altının fayda sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle long altın pozisyonu tutmanın, sıkılaştırma döngüsü en yenia erdiğinde çekici bir risk-ödül sunacağını öngörüyoruz.

“Değerli metalin hala bazı ters rüzgarlarla karşı karşıya!”

UBS, 2023’e görecek şekilde altın meselesunda yükselişe geçiyor. Bununla birlikte Teves, Fed’in sıkılaştırma döngüsünün yılın ilk yarısında devam edeceğini kaydediyor. Bu nedenle, yatırımcıları değerli metalin hala bazı ters rüzgarlarla karşı karşıya olduğu meselesunda dikkatyor. Bu bağlamda bilirkişi, şu açıklamgüni yapıyor:

Dibi olabilite etmeye çalışmak her zaman yanıltıcıdır. Bununla birlikte, önümüzdeki aylarda altında herhangi bir zgüniflığın, Fed’in sıkılaştırmaya ara vermesi ve en yeniunda daha güvercin bir duruşa geçmesiyle, 2023 boyunca fiyatlarda daha en çok bir hareket için pozisyon alma fırsatları sunacağını düşünüyoruz.

1667199611 710 Gelecek Hafta Altin Icin Neler Beklenmeli Iste Tahminler

UBS altın fiyatı meselesunda neden iyimser?

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar Fed Fon oranının Haziran 2023’e görecek şekilde %5 ile %5,25 arasında zirve yapmasını bekliyor. Aynı zamanda piyasalar, gelecek yılın Aralık güninda ilk faiz indiriminin geleceğini öngörüyor. Ancak, gelecek yıl bir resesyonun Fed’i para politikasını olabilenden daha erken değiştirmeye zorlayabileceğine dair artan beklentiler de var.

UBS’nin altına yönelik yükseliş anlıkü, değerli metalin 2022’nin büyük bölümünde mücadele etmesi ve fiyatların geçen 7 gün iki yılın en düşük seviyesi olan yaklaşık 1.618 abd abd dolarııa düşmesiyle geliyor. Analistler, Fed’in agresif para politikası duruşunun, reel oranları sekiz yılın en en çok seviyesine ve ABD abd abd dolarııını 20 yılın en en çok seviyesine iterek altın için önemli rüzgarlar yarattığına dikkat çekiyor.

Altın fiyatı

Credit Suisse: Altın yeniden baskı altına girecek

Altın fiyatı biraz toparlandı. Bununla birlikte, büyük bir ‘çifte tepe’ mevcutken Credit Suisse’in temel anlıkü düşüş eğilimini koruyor. Bu doğrultuda Credit Suisse, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın geçen 7 gün toparlandı. Ancak, 1.691/76 abd abd dolarııın altında büyük bir ‘double top‘ ile bu geçici bir toparlanma olarak görülüyor. Bu nedenle, zamanı gelince altının yeniden baskı altına girmesini bekliyoruz.

1666713606 169 5 Bomba Altin Fiyati Tahmini Bu Seviyeler Konusuluyor

Bankanın altın fiyatı için temel hedefi 1.451/40 abd abd dolarıı

Credit Suisse, altın fiyatı için şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:

Destek, en yeni zamanlardaki en düşük 1.614 abd abd dolarııda duruyor. Bunun altında, destek ile tekrar düşüş baskısının ortaya çıkması muhtemel. Ardından 1.560 abd abd dolarıı ve nihayetinde temel hedefimiz 1.451/40 abd abd dolarıı. Yalnızca 55 günlük hemen hemennın 1.680 abd abd dolarııın üzerinde ikna edici bir 7 günlık kapanışın, değerli metal üzerindeki baskıyı hafifletmesi mümkün. Ayrıca, bir zaman en yeniraki direnç, daha da önemli olan 200 aylık hemen hemenda duruyor. Bu da şu anda 1.805 abd abd dolarııda görülüyor. Bunun da en ileri sınır olmasını bekliyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım