Yunnan’daki Şirketler Blockchain ile 580 Milyon Dolarlık Para Transferi Yaptı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Yunnandaki Sirketler Blockchain ile 580 Milyon Dolarlik Para Transferi Yapti
3 yıl önce
3 yıl önce

Yunnan’daki Şirketler Blockchain ile 580 Milyon Dolarlık Para Transferi Yaptı

Yerel haber kaynakları tarafından aktarılanlara göre Çin’deki 208 şirket, Aralık 2020’de geliştirilmiş bir blockchain platformunu kullanarak toplamda 580 milyon dolar değerinde para transferi yaptı.

Devlete bağlı Spring City Evening News gazetesinin aktarımına göre Çin Devlet Döviz Yönetim İdaresinin Yunnan şubesi, bölgedeki ithalat/ihracat ağırlıklı firmaların işini kolaylaştırması adına geçen yılın sonunda bir blockchain projesi hazırladı.

Uluslararası para transferlerini daha verimli kılması için tasarlanan blockchain platformunun, normalde 1-2 günde tamamlanan işlemlerin süresini 15 dakikaya kadar indirdiği aktarıldı.

Bu blockchain platformunda haziran ayı itibarıyla toplamda 208 şirketin, 638 işlem kaydıyla 580 milyon dolar değerinde para transferi yaptığı açıklandı.

Bu pilot projenin küçük ve orta ölçekli işletmelere uluslararası ticaret bakımından kolaylık sağladığı, evrak yükünü hafiflettiği ve veriler gerçek zamanlı olarak teyit edilebildiği için finansman riskini azalttığı belirtiliyor.

Bunlara ek olarak, blockchain aracılığıyla yapılan işlemler şeffaf bir şekilde gözlemlenebildiği için transfer süreci devlet yetkililerince daha basit bir şekilde denetlenebiliyor.


Görsel: Passengers interchanging at Dounan Station (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.