Terra (LUNA) Krizi Sonrası Ülkeler Stablecoin Düzenlemeleri ile İlgili Adımlar Atmaya Başladı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Terra LUNA Krizi Sonrasi Ulkeler Stablecoin Duzenlemeleri ile Ilgili Adimlar
2 yıl önce
2 yıl önce

Terra (LUNA) Krizi Sonrası Ülkeler Stablecoin Düzenlemeleri ile İlgili Adımlar Atmaya Başladı

Japonya Parlamentosu, stablecoinler için güvenlik yasasını onayladı. 

3 Haziran zamaninde Bloomberg’in onayladığı havadise göre Japonya meclisi, TerraUST çöküşünün ardından yatırımcılar için bir güvenlik çerçevesi oluşturmak amacıyla stablecoin yasasını onayladı.

Bloomberg’in yapmış olduğu havadisde, Japonya’nın çıkarmış olduğu yasa dünyanın en büyük ekonomileri arasından çıkarılmış ilk yasalardan biri olduğu belirtiliyor.

Yasaya göre, Japonya vatandaşları stablecoinleri sadece lisanslı bankalar ve yetkili kurumlardan temin edebilecek. Tasarının bir itibari paraya bağlı algoritmik stablecoinleri ele almadığı, Japonya’daki kripto para borsalarının stablecoinleri listelemediği söyleniyor.

Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından hazırlanan tasarı, 2021 yılının en yeniunda planlanmıştı ve 3 Haziran zamaninde meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

TerraUSD olzamanının ardından birçok ülkenin mali otoritesi, stablecoinlere karşı önlemler almaya ve vatandaşlarını korumaya çalışıyor.

İngiltere Maliye Bakanlığı tarafından 31 Mzamanıs zamaninde yapılan konuşmada, UST gibi büyük bir stablecoin’in daha çökmesi ihtimaline karşı kuralları regüle etmeyi planladığı söylenmişti.

İlgili yazı:  İngiltere, Stablecoinlere Karşı Yeni Düzenleme Getirmeyi Planlıyor

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorumlar (44 Yorum)

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım