Ripple Fiyat Tahmini: XRP Bu Ay 5 Doları Görür mü? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665344224 Ripple Fiyat Tahmini XRP Bu Ay 5 Dolari Gorur mu
2 yıl önce
2 yıl önce

Ripple Fiyat Tahmini: XRP Bu Ay 5 Doları Görür mü?

Ripple (XRP), en yeni 7 günların, piyasada en fazla meseleşulan tokenlerinden birisi oldu. Sert geçen kripto kışının ortasında, göz alıcı bir ralli uyguladı. Bunun ardından, Ripple fiyat olabilitelerinde, 5 birimdan bahisler açıldı. Peki bu mümkün mü? Kripto danışmanıi Ali B. Ripple için mevcut durumu araştırma ediyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

Ripple fiyat olabilitei ve tokenomik

Cumartesi günü, XRP fiyatı, 50 günlük hareketli hemen hemennın üzerinde kapandı. Bu yüzden, 0,50 birimın üzerindeki yükselişini sürdürüyor. Dört günlük bir yükselişin ardından gün olumlu işe koyuldı. Böylece, XRP boğa momentumunu koruyarak yükseliş trendine girdi.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere XRP tokeninin arkasındaki firma olan Ripple, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal bir savaşta. Bununla birlikte, kripto piyasasında devam eden oynaklığa rağmen token önemli kazanımlar kaydetti. CoinMarketCap verilerine göre, tokenin değeri geçen ay %46,30 ve bu ay %8,20 değerlendi. Bugün ise 0,50 birimın üzerinde işlem görüyor. XRP, 25,77 milyar birimlık canlı piyasa değeri ile 6. sırada konum alıyor. Toplam 100 milyar XRP token miktarına ve dolaşımdaki 49 milyar XRP token arzına sahi.

Ripple fiyat
Ripple fiyat incelemesi ve tokenomik / Kaynak: CoinMarketCap

Yazı sırasında XRP fiyatı 0,5184 birim. Ayrıca, en yeni 24 saatlik işlem hacmi 2,9 milyar birim. Son 24 saatte XRP %5,50 değerlendi. Altcoin’lerin çoğunun hala değer kaybettiği göz önüne yapıldığında, XRP’nin en yeni hamlesi göze çarpıyor. XRP’nin olumlu kazanımları, kısmen SEC ile Ripple vakasındaki en en yeni gelişmelerle de ilgili.

Ripple’ın, olası SEC zaferi

SEC, izinsiz menkul kıymet olarak çıkardığı iddiasıyla Ripple’a dava açtı. Ancak savunması en yeni zamanlarda zzamanıfladı. Bu da XRP fiyatının yükseltmesine kapı araladı. Ripple’ın SEC’e karşı savunması, Ethereum gibi XRP’nin bir menkul kıymet olarak görülmemesi gerektiği argümanına dayanıyor. Çünkü tek amacı merkezi olmayan bir ağdaki işlemleri kolaylaştırmak.

Bu arada, mevcut SEC Direktörü Gary Gensler, Bitcoin dışındaki hepsi kripto para birimlerinin, Hinman’ın meseleşmalarının iddia edilen içeriğiyle çelişen menkul kıymetler olarak sınıflandırılacağını tekrarladı. SEC, Ripple’a dava açıyor ve diğer iki işletmenin davaya ağırlık vermesini engellemek istiyor.

Özel jet kiralama girişimi TapJets ve para transferi hizmeti I-Remit, bu 7 gün Ripple’ı desteklemek için davaya ‘amicus curiae’ olarak katılmak için talepte bulundu.

Cornell Hukuk Okulu’na göre, amicus curiae kelimenin tam anlamıyla ‘mahkemenin dostu’ anlamına geliyor. Mahkeme izin verdiği sürece, amici curiae davayla ilgili meselelarda amicus brief olarak adlandırılan belgeleri dosyalayabilir.

Kripto hukuku bilirkişiı James K. Filan, SEC’in hamlelerle mücadele ettiğini iddia ediyor. Ancak, savaş Ripple lehine bitiyor gibi . Bu da XRP fiyatının yükselmesine neden oluyor.

Ripple fiyatı olabilitei: %38,2 Fib. ayarlamasi oyunda

Önceki Ripple fiyat olabiliteinde olduğu gibi, XRP simetrik üçgen modelini kırdı. Bu da XRP’yi 0,50 birima alan yukarı yönlü bir ralliyi tetikledi. Haftalık bir zaman diliminde XRP, 0,5200 birimdan %38,2 Fibonacci ayarlamasini tamamladı. Günlük zaman diliminde, XRP bir ‘üç beyaz asker’ şamdan deseni oluşturdu. Ayrıca, 7 günlık zaman diliminde boğa, yutan bir mum oluşturdu.

Her iki model de XRP’de güçlü bir yükseliş eğiliami gösteriyor. %38,2 Fibonacci ayarlama seviyesinin üzerinde bir yükseliş kırılmasının, XRP’yi sırasıyla 0,6046 birim veya 0,6788 birim olan %50 veya %61,8 Fibonacci ayarlama seviyelerine götürmesi mümkün.

Ripple fiyat
Ripple fiyat grafiği / Kaynak: Tradingview

RSI 50’nin üzerinde ve MACD histogramı sıfırın üzerinde. Bu da XRP’de güçlü bir yükseliş eğilimini gösteriyor. Aşağı yönde ise XRP 0,4620 birim veya 0,4450 birim seviyesinde anında destek buluyor gibi.

Özetlemek gerekirse, XRP yükselişini sürdürüyor. Bu nedenle, 0,5248 birimın üzerindeki bir kırılmanın, 0,6044 birimına görecek şekilde başka bir satın alma turunu tetiklemesi olası. Teknik araştırmae göre, XRP fiyatının yakın zamanda 5 birima ulaşması pek mümkün değil. Ancak 2022’nin en yeniunda 2 birima ulaşması muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Ripple Fiyat Tahmini: XRP Bu Ay 5 Doları Görür mü?

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.