Bu Ülke Bazı Bitcoin Madencilik Tesislerini ve Borsalarını Kapattı! Neler Oluyor? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Bu Ulke Bazi Bitcoin Madencilik Tesislerini ve Borsalarini Kapatti Neler
1 yıl önce
1 yıl önce

Bu Ülke Bazı Bitcoin Madencilik Tesislerini ve Borsalarını Kapattı! Neler Oluyor?

Venezuela, bir yolsuzluk soruşturması kapsamında bazı Bitcoin (BTC) madencilik tesislerini ve kripto para borsalarını en yenilantı.

Venezuela Ulusal Kripto Para Birimi Birliği’nin sosyal medya üzerinden ettiğı paylaşımlara göre Lara, Carabobo ve Bolivar eyaletlerinde bulunan Bitcoin madencilik tesisleri en yenilanıldı. Durumdan kaç kripto şirketinin etkilendiği belirsizliğini korurken bazı kripto para borsalarına da faaliyetlerin durdurulması için emir verildi.

Söz meselesu ettirımların ülkenin kamusal petrol şirketi Petroleos de Venezuela (PDVSA) ve ulusal kripto departmanını kapsayan bir yolsuzluk soruşturmasının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Başsavcı Tarek William Saab, bazı hükümet yetkililerinin ulusal kripto departmanı aracılığıyla PDVSA üzerinden paralel petrol operasyonları yürüttüklerini açıkladı. Saab, ulusal kripto departmanının özüsine uygunsuz bir şekilde tahsis edilen petrolü satmasına rağmen ödemeleri hiçbir zaman almadığını söyledi.

Saab’ın duyurularına göre soruşturma ile bağlantılı olarak aralarında 2018 yılından bu yana ülkenin ulusal kripto departmanını ve kripto para birimi PetroDollar’ı (XPD) yöneten Joselit Ramirez Camacho’nun da bulunduğu 21 kişi tutuklanırken 11 kişi ise hala aranıyor.

Hakkında mafya örgütleri ile beraber çalışma gibi iddialar bulunan Camacho’nun 2020 yılından bu yana ABD’nin “En Çok Arananlar” listesinde konum ettiğı bildirildi. ABD’nin Camacho’nun yakalanmasına yardımcı olacak herhangi bir bilgiye sahip kişilere 5 milyon abd ABD parasııa görecek şekilde vereceği de aktarıldı.

Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yakın zamanda ettiğı bir meseleşmada, ulusal kripto departmanının yeniden düzenleneceğini ve bu düzenleme ile ekonomik ettirımların olumsuz etkilerinden korunmaya amaçladıklarını belirtti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.