Bitcoin ve Altcoin Kışı Ne Kadar Sürecek? İşte Tahminler! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Bitcoin ve Altcoin Kisi Ne Kadar Surecek Iste Tahminler.webp
2 yıl önce
2 yıl önce

Bitcoin ve Altcoin Kışı Ne Kadar Sürecek? İşte Tahminler!

Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri, piyasadan yaklaşık 2 trilyon abd parasıı silen bir kripto kışından muzdarip. Peki, kış yakın zamanda bitecek mi? Daha ne görecek şekilde sürecek? İşte bazı sektör bilirkişilarının en en yeni yorumları…

Bitcoin ve altcoin’lerde “kış” devam edecek mi?

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi geçen yılın en yenilarında 70.000 abd parasıa yaklaşan Bitcoin, şu anda 20.000 abd parası seviyesine çöktü. Kripto para birimi, enflasyonu düşürme savaşında olan FED’in ciddi faiz oranı karşısında gerileme yaşadı. Uzun zamandır olabilen Merge ile proof-of-stake konsensüs algoritmasına geçen Ethereum (ETH) da, güncellemenin yükselişi tetikleyeceğine dair genel düşüncenin tersi yönüne gidip düşüş yaşadı.

Peki, yakın zamanda yükseliş görecek miyiz? Kripto para alanında etkili bir kişilik, kripto kışının 2024’e görecek şekilde çözülmeyebileceğini olabilite etti. Solana Labs kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, “Makro faktörlere baktığımda, Fed’in faiz oranlarını 12 ila 18 ay daha artıracağını düşünüyorum,” dedi. Yakovenko buna ek olarak zarardaki ifadeleri kullandı:

Ama bunun (faiz artırımının) bir en yeniu var. Ve tıpkı en yeni zamanı piyasasında olduğu gibi, ürün pazarına odaklanan birçok ekip uyum sağladı ve gerçekten harika ürünler oluşturmaya çalıştı – bence çoğu çok dramatik bir şekilde başarılı oldu.

Son kış yaklaşık üç yıl sürdü

Son kripto kışı, 20.000 abd parasıa değen 2017 yılındaki Bitcoin fiyatının ardından 2020’nin en yenilarına görecek şekilde sürdü. Ancak bu süreçte Binance ve FTX borsalarının yanı sıra merkezi olmayan finans (DeFi) güç erişti. Ayrıca Ethereum rakibi Solana gibi üçüncü nesil Blockchain ağları ortaya belirlendi ve büyüdü. Bu alanlar ve yenilikler, birçok kişinin dikkatini koydu. Örneğin geçen ay, eski Google CEO’su ve milyarder Eric Schmidt, DeFi’ı desteklediğini açıkladı. Bitcoin fiyatı, Haziran zamanında 18.000 abd parasıın altındaki konumel en düşük seviyelere düştü. Ancak o zamandan bu yana az da olsa tırmandı. Kripto topluluğuna, kartlarda kısa vadeli bir ralli olabileceğine dair güven verdi.

FED Faiz Kararı: Altın ve Bitcoin Nasıl Etkilenecek?

WeWay CEO’su: Önümüzdeki zamanlarda 20.500-21.000 abd parasıı görebiliriz

Web3 ekosistemi WeWay CEO’su Fuad Fatullaev, “Mevcut ivmenin önümüzdeki birkaç gün içinde coin’i 20.500 ila 21.000 abd parası aralığına itebileceğini söyledi. Ancak, bu büyümenin orta vadede devam etme şansının belirsiz olduğunu kaydetti. Fatullaev, zarardaki ifadeleri kullandı:

En büyük kripto para birimi için doğal bir bireysel satın alım ivmesi gibi görünen mevcut büyümeyi neyin körüklediğini saptamak biraz zor. Ancak, yatırımcıların ve traderların, gelişmekte olan varlık sınıfının hala geniş finansal piyasa ile muazzam bir korelasyona sahip olduğunu akıllarında tutmaları gerekecek. Finansal piyasaların önünde hala çok fazla rüzgar var.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Bitcoin ve Altcoin Kışı Ne Kadar Sürecek? İşte Tahminler!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.