Yatırım Devi a16z Kripto Paralar İçin Araştırma Ekibi Kuruyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Yatirim Devi a16z Kripto Paralar Icin Arastirma Ekibi Kuruyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Yatırım Devi a16z Kripto Paralar İçin Araştırma Ekibi Kuruyor

Girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), kripto para sektörüne yaptığı yatırımların ardından şimdi de kripto paralara yönelik bir araştırma ekibi kuruyor.

Andreessen Horowitz tarafından kurulan yeni araştırma ekibinin başında, Stanford ve Columbia üniversitelerinde profesörlük yapmış bilgisayar bilimcisi Tim Roughgarden olacak.

Roughgarden’ın çalışma alanı algoritmik oyun teorisi ile Web 3 teknolojilerini kapsıyor. Kendisi a16z ekibine geçtiğimiz yıl katılmıştı.

Araştırma ekibinde daha farklı disiplinlerden isimler de yer alıyor. Stanford’da elektrik mühendisliği alanında profesörlük yapan ve kriptografi alanında uzmanlaşan Dan Boneh, bu ekipte kıdemli analist olarak görev alacak.

Andreessen Horowitz bundan birkaç ay önce kripto para sektörüne yatırım yapmak için 2.2 milyar dolarlık dev bir fon kurmuş ve o dönem için bir rekora imza atmıştı. Şirket günümüzde sektörün en büyük yatırımcıları arasında yer almayı sürdürüyor.

a16z yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre kurulan yeni araştırma ekibi, kripto para alanındaki “önemli sorunların çözülebilmesi ve yeni nesil internetin temelinde yatan bilimin ve teknolojinin geliştirilmesi” için çalışacak.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.