Uzman Yorumu: NFT Coinler Sizi Erken Emekli Yapabilir mi? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1672524006 Uzman Yorumu NFT Coinler Sizi Erken Emekli Yapabilir mi
1 yıl önce
1 yıl önce

Uzman Yorumu: NFT Coinler Sizi Erken Emekli Yapabilir mi?

Aralık zamanında Fidelity Investments, NFT ve metaverse ile ilgili ürün teklifleri için ticari marka başvuruları onayladı. Metaverse içinde finansal tavsiye sunmak, NFT yatırım ürünleri sunmaya yönelik ilk adım olabilir. NFT coinler öncelikle koleksiyon sanatı olarak görülür. Ancak aynı zamanda çeşitli platformlarda birkaç benzersiz yolla trade yapmak ve satmak için kripto tokenleridir. Kripto bilirkişiı Dominic Basulto, farklı bir açıdan NFT coinler için derinlemesine bir inceleme yapıyor.

Emeklilik için NFT coinler ve metaverse’e dayalı yatırım ürünleri

Bir gözünüz Fidelity’de olsun. Çünkü, NFT coinler ve metaverse’ye dayalı yeni yatırım ürünlerinin 2023’te gelmesi mümkün. Emeklilik için para biriktirmeye gelince, Fidelity Investments, muhtemelen piyaszamanı büyük ölçüde alt ard etmeye hazırlanıyor. 21 Aralık’ta Fidelity, yeni bir NFT pazarı için bir başvuru onayladı. Ayrıca, metaverse içinde finansal tavsiye sunmak için bir başvuru da dahil olmak üzere, NFT’ler ve metaverse’le ilgili bir dizi ticari marka başvurusu onayladı.

Başka bir deyişle, Fidelity NFT’leri emeklilik için biriktirdiğiniz yolun bir parçası haline getirmeye hazırlanıyor. NFT pazarının bu yıl çöktü. Ayrıca, Decentraland ve The Sandbox gibi popüler metaverse kriptoları 2022’de %90’dan fazla düştü. Bu durum göz önüne yapıldığında, bu muhtemelen birçok yatırımcıya çılgınca gelecektir. Fidelity’nin bu ticari marka başvurularıyla tam olarak ne yapacağını henüz bilmiyoruz. Bununla birlikte, gelecekteki olası kullanım durumları hakkında spekülasyon yapabiliriz.

Koleksiyon sanatı olarak NFT coinler

Kriptokoin.com’dan bildiğiniz üzere, en belirgin kullanım durumu, NFT’leri koleksiyon sanatı olarak satın almak. NFT’lerin ilk sırada konum almasının bir nedeni, pahalı bir varlık satın alıp, gelecekte çok daha zirve bir fiyata çevirebileceğiniz varszamanımıydı. Elbette beklenti, en iyi sanatçı veya içerik oluşturucunun dijital sanatının zamanla takdir edilmesi. Bundan 10, 20 veya 30 yıl devamında, dijital bir Picasso veya Van Gogh’un eşdeğerini tutuyor olabilirsiniz.

Bir Bored Ape veya CryptoPunk’u dijital cüzdanınızda on yıl veya daha uzun süre tutmzamanı hayal etmek zor olsa da, dijital sanatın uzun vadeli emeklilik portföyünüzün bir parçası olabileceği açık bir senaryo var. Tabii ki buradaki tek dikkat, IRS’nin koleksiyon ürünlerinin bireysel IRA’lara ve 401 (K) planlarına dahil edilmesinin yasak olduğunu açıkça belirtmesi.

NFT coinler

Staking varlıkları olarak NFT coinler

Kripto staking, yatırımcıları için pasif gelir elde etmenin giderek daha popüler bir biçimi haline geldi. Herhangi bir kripto borsasında kripto varlıklarınızdan %1 ile %10 arasında gelir elde etmek mümkün. NFT’leri staking benzer şekilde çalışır. Yalnızca siz temel varlık olarak bir kripto para değil, bir NFT kullanırsınız. Bu seçenek, özellikle metaverse’deki birçok varlık aslında NFT olduğundan, zaman içinde daha popüler hale gelebilir. Bu NFT’leri aktif olarak kullanmadığınızda, bunları kazanç sağlayan varlıklara dönüştürmek isteyebilirsiniz.

Kavramsal olarak, bu seçeneğin anlaşılması çok daha zor. Ancak şöyle düşünün: Çok değerli NFT’nizi üzerinde anlaşılan bir süre için ödünç vermeyi kabul edersiniz ve bu süre boyunca ödüller kazanırsınız. Bu sürenin en yeniunda NFT’nizi size iade ederler. Gerçek dünyada, zengin sanat koleksiyoncuları değerli sanat eserlerini sergiler için müzelere ve galerilere ödünç veriyor. Peki kripto dünyasında neden olmasın? Örneğin, Aralık zamanı start verrında ApeCoin (APE), Bored Ape NFT sahipleri için yeni staking havuzları tanıttı.

NFT coinler

Bir portföy için tamamen yeni bir varlık sınıfı olarak NFT’ler

NFT’leri tamamen yeni bir varlık sınıfı biçimi olarak görmeye start verdığınızda işler gerçekten ilginç hale geliyor. Tipik olarak ‘dijital varlıklar’ veya ‘tokenize edilmiş varlıklar’ olarak adlandırılan bu sınıf, kripto para biriminin özüsi dışında kripto ile ilgili hemen hemen hepsi yatırımları içerir. Uzun vadeli eğilim, dünyanın tokenleştirilmesi yönünde. Ayrıca bu, gerçek dünyadaki fiziksel varlıkların dijital bir temsilini ima eder.

Bir varlığı token haline getirdikten devamında, hemen hemen her konumde alıp satmak, paylaşmak ve aktarmak mümkün. Ve hepsinden iyisi, sadece tek bir Bitcoin satoshisi satın almak gibi, parçalara bölmek mümkün. Örneğin, gerçekten pahalı saatlere yatırım yapmak istiyorsunuz, buna rağmen bir Rolex alacak paranız yok. Pekala, artık merkezi olmayan bir borsada işlem gören bir kripto tokeni aracılığıyla tek bir hissenin küçük bir kısmını satın alma imkanınız var.

1672524004 69 Uzman Yorumu NFT Coinler Sizi Erken Emekli Yapabilir mi

Sadakat resmin neresine oturuyor?

Temel bir senaryoda, Fidelity basitçe bu farklı seçenekler hakkında yatırım tavsiyesi sağlayacak. Belki metaverse’de dijital bir avatarla biraz zaman zamanırabilir ve dijital arazi üzerine inşa edilmiş bir dijital ofiste emeklilik geleceğinizi tartışabilirsiniz. En sevdiğiniz metaverse’de, 30 dakikalık hızlı bir emeklilik kontrolü için uğrama imkanız var. Nisan zamanında, Fidelity metaverse’de bir dans pisti ve çatı bahçesi ile tamamlanan çok katlı bir dijital bina aracılığıyla mağaza kurdu. Yani bu kesinlikle olasılıklar dahilinde.

Daha gelişmiş bir senaryoda Fidelity, NFT’ler gibi dijital varlıklara yatırım yapmak için giderek daha fazla yol sağlamaya start veryacak. Örneğin Aralık zamanında Fidelity, bireysel yatırımcılar için yeni kripto platformunu piyasaya sürdü. Böylece, sıradan insanların Fidelity’nin oluşturduğu güvenli, sıfır komisyonlu bir ortamda kripto para alıp satmalarını sağladı. Bu platformun, kriptolara ek olarak NFT alıp satacağınız yeni bir platforma dönüştüğünü hayal edin. Açıkçası, Fidelity’nin ne yapacağını bilmiyoruz. Bu yüzden, bunların hepsi spekülatif. Ama kesinlikle, Fidelity’nin böylesine yenilikçi bir yaklaşım benimsemesi büyüleyici. Ya NFT coinler emeklilik için tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilirse?

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Uzman Yorumu: NFT Coinler Sizi Erken Emekli Yapabilir mi?

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.