Ukrayna, Yerel Para Birimleri Grivna ile Bitcoin Alımını Yasakladı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Ukrayna Yerel Para Birimleri Grivna ile Bitcoin Alimini Yasakladi
2 yıl önce
2 yıl önce

Ukrayna, Yerel Para Birimleri Grivna ile Bitcoin Alımını Yasakladı

Ukrayna Ulusal Bankası (NBU), ülkede sıkıyönetim sürerken sermaye çıkışlarını önlemek amacıyla kripto para alımlarına büyük kısıtlamalar getirdi.

Ukrayna merkez bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna vatandaşlarının bitcoin gibi kripto para birimlerini ülkenin itibari para birimi Grivna ile almalarını yasakladı.

Ayrıca Ukrayna vatandaşları artık kripto para birimlerini sadece yabancı para birimleriyle satın alabiliyor ve aylık maksimum 3.300 dolarlık alım yapabiliyor. Bu kısıtlamanın uluslararası işlemler için de geçerli olduğu belirtildi.

NBU yaptığı açıklamada, döviz işlemleri ve seyahat ödemeleri gibi işlemlerin haricinde kripto satın alımlarını “yarı nakit işlemler” olarak nitelendirdiğini ve bu tür işlemlere kısıtlamalar getirerek sermaye çıkışlarını önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Sıkıyönetim nedeniyle uluslararası işlemlere duyulan ihtiyacın arttığını ve milyonlarca vatandaşın Ukrayna’yı terk ettiğini belirten merkez bankası, “Bu durumdayken kripto paralara yatırım yapılan verimsiz sermaye çıkışlarını karşılayamayız.” dedi.

Geçtiğimiz ay Ukrayna hükümeti Rusya krizi sırasında bitcoin’i yasallaştırmaya çalışırken ülkenin en büyük bankalarından bazılarının, müşterilerinin yerel para birimi grivna ile Bitcoin almalarını yasakladığını belirtilmişti.

İlgili yazı:  Ukrayna’nın Yerel Bankaları Grivna İle Bitcoin Alımını Geçici Olarak Yasakladı

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.