Ukrayna Hükümeti NFT Bağışı Toplamaya Başladı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Ukrayna Hukumeti NFT Bagisi Toplamaya Basladi
2 yıl önce
2 yıl önce

Ukrayna Hükümeti NFT Bağışı Toplamaya Başladı

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna’da hükümet, insanlardan non-fungible token (NFT) cinsinden bağış toplamaya başladı.

İnsanlar, Ukrayna hükümetinin açtığı yeni siteyi ziyaret ederek non-fungible token bağışlayabiliyor, yine bu site üzerinden NFT alışverişi yapabiliyorlar. Ana sayfada, kullanıcıların bağış yapmak için kullanabilecekleri Ethereum adresine yer veriliyor.

Sitedeki NFT’lere tıklayan kullanıcılar, OpenSea platformuna yönlendirildikten sonra burada bu NFT’leri satın almak için teklif verebiliyorlar.

Sitede yine Ukrayna hükümeti tarafından “desteklenen” bazı NFT koleksiyonlarına yer veriliyor. Bunların içinde örneğin Russia For SaleDoge in Ukraine ve Ukranian Spirit bulunuyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhalio Fedorov, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Paranın tamamı, Ukrayna’nın zaferine katkıda bulunmak için kullanılacak.” dedi.

Ukrayna hükümeti, mart ayının sonunda kendi NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü. Hükümetin planı, 1 Mayıs’ta ikinci bir koleksiyon çıkarmak.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, yapılan bu çalışmalarla ilgili olarak, “Blockchain, kripto veya NFT’ler füzeleri durdurmuyor. Ama (ülkemizi) savunanları koruyabilmemiz, Ukrayna’yı inovasyon dostu bir ülke olarak yeniden inşa edebilmemiz için bize bir yol sunuyor.” demişti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.