“Uçurumun Kenarında Dans” İşte Altın Fiyatının Sıradaki 4 Seviyesi! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666389609 Ucurumun Kenarinda Dans Iste Altin Fiyatinin Siradaki 4 Seviyesi
1 yıl önce
1 yıl önce

“Uçurumun Kenarında Dans” İşte Altın Fiyatının Sıradaki 4 Seviyesi!

Aşırı oynaklıkla dolu rekor bir kısa görev süresinin ardından İngiltere Başbakanı Liz Truss, istifa etti. Hem ABD abd ABD parasııı hem de İngiliz sterlini cinsinden altın, bu gelişmenin ortasında hareketsiz ktopladı. Ancak, bilirkişilara göre, tepki eksikliği veya tepkisizlik olsa da, altın ‘kritik bir kavşakta’ kalmaya devam ediyor. Ayrıca sarı metal, başka bir güçlü sat sat riskiyle karşı karşıya.

Piyasalar gelişmelere neden tepki vermedi?

Son birkaç 7 gün içinde mali piyasaları kaosa sürükleyen başarısız bir vergi kesintisi bütçesinin ardından Truss, özü Muhafazakar Partisi içinde açık bir isyanla karşı karşıya ktopladı. İstifanın ardından, ABD abd ABD parasııı cinsinden fiyatlanan spot altın, büyük ölçüde değişmedi. Daha zaman en yenira gün için %0,72 artarak 1.641,60 abd ABD parasııa yükseldi. İngiliz sterlini cinsinden spot altın da değişmedi. Ancak, fiyatların gün içinde %0,06 düşüşle 1.451,13 sterlin seviyesine geriledi.

DailyFX stratejisti Michael Boutros’a göre, bu cansız tepkinin ana nedeni, piyasaların havadisleri büyük ölçüde daha gerçekleşmeden fiyatlamış olması. Boutros, İngiliz maliye bakanı Kwasi Kwarteng’in havadisine atıf yapıyor. Bu bağlamda şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Geçen 7 gün ilk istifzamanı topladığımızda, yazı duvardaydı. Tüm bu yeni vergi indirim önlemlerini ve enerji politikasına yardımcı olma girişimlerini işe koyultmayacaklardı. Bunun yürümeyeceği aoldu. Sterline dayalı herhangi bir ticaret büyük oynaklığa açık olacak. Bu yüzden, yatırımcıların içeri girmeden önce bunu kabul etmeleri gerekiyor.

“Altın hala kritik bir noktada”

Altın, şu anda bir yol ayrımında. Dolzamanısıyla, müteakip fiyat seviyelerinin gelecekteki fiyat hareketlerini önemli ölçüde etkilemesi mümkün. Michael Boutros, bu meseleda şunları söylüyor:

Değerli metal, hala kritik bir noktada. Bu şey Ocak 2020’nin yükseği 1.611 abd ABD parasııı kırarsa, bu gerçekten büyük bir sorun. Bu seviyenin altında en yenilanırsa, 1.560 abd ABD parasııı, hatta 1.500 abd ABD parasııa görecek şekilde tutacak bir şey yok.

“Altın, bunun altında en yenilanırsa oyun biter”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, geçen ay altın bu seviyenin altına düşmeye çok yaklaştı. Ancak işleri 1.614 abd ABD parasııdan döndürmeyi başardı. Boutros, konuşmalarına şu yönde devam ediyor ve yatırımcıları dikkatyor:

Bunun altında en yenilanırsak oyun biter. Çünkü, altın için daha büyük pozisyon çift tepe oluşumu olmuştur. 2020 ve 2021 zirvesini içeren bu oluşum doğruysa, ölçülen hareket 1.300 abd ABD parasııa doğru olur. Bu seviyelerin altındaki risk, külçe için uzun vadeli bir perspektiften gerçekten zararlı.

altın

“Bunu yapana görecek şekilde uçurumun kenarında dans edeceğiz”

Üst tarafta, altının 1.730 abd ABD parasııın üzerinde kapanması gerekiyor. Boutros, “Yapana görecek şekilde uçurumun kenarında dans edeceğiz” diyor. İyi havadis şu ki, temel zemin değerli metal için daha iyi görünmeye başlıyor. Boutros, bu görüşlerin şu şekilde izah ediyor:

Sonunda sarı metal için bir teklif almamız muhtemel. İster piyasa çalkantısındaki artış, ister hisse senetlerinde daha büyük bir düşüş, isterse savaşta bir bozulma olsun. Burada devam eden bir sat sat görmek benim için zor.

altın

Ayrıca, ABD abd ABD parasııı rallisinin bitmesi, güçlü abd ABD parasııın ağırlığı altında mücadele eden değerli metal için harika bir havadis. Boutros’a göre, en büyük sorun ve altında bu düşüşle karşı karşıya olmamızın nedeni, faiz oranı beklentilerinin yükseldiğini görmeye devam etmemiz. Boutros, değerlendirmelerini şu şekilde noktzamanı koyuyor:

Fed fonları için olabilen terminal oranı artık %4,6’dan %5’e yükseldi. Dolar burada biraz tüözü. İyi havadis sadece abd ABD parasıı için çok iyi havadis olacak.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.