Türkiye, Kripto Paralardan En Çok Kar Eden 6. Ülke Olarak Açıklandı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Turkiye Kripto Paralardan En Cok Kar Eden 6 Ulke Olarak
2 yıl önce
2 yıl önce

Türkiye, Kripto Paralardan En Çok Kar Eden 6. Ülke Olarak Açıklandı

Veri ve analitik platformu Chainalysis, ülkelere göre kripto paradan kar etme miktarlarını açıkladı.

20 Nisan tarihinde Chainalysis tarafından açıklanan rapora göre, 2020 yılında kripto paralardan elde edilen toplam kar miktarı 32.5 milyar dolarken, 2021 yılında bu sayı 162.7 milyar dolara ulaştı.

Kripto paralardan en çok kadar eden ülke yaklaşık 47 milyar dolarla Amerika Birleşik Devletleri olurken, Türkiye 6. sırada yer alıyor. Türkiye; ABD, İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin’in gerisinde bulunurken Rusya, Fransa, Güney Kore ve Kanada gibi büyük ülkelerin önünde yer alıyor.

Çin’in geçtiğimiz yıl kripto paralarla alakalı tüm faaliyetleri yasaklamış olmasına rağmen listede üst sıralarda bulunması dikkat çekti.

IMF tarafından yapılan listeye göre gayri safi yurt içi hasıla bakımından 2.7 trilyon dolar ile 11. sırada bulunan Türkiye, elde ettiği 4.6 milyar dolar ile oran olarak en çok gelir elde eden ülke oldu.

Ayrıca 2021 yılında Ethereum yatırımcıları toplamda 76.3 milyar dolar kazandı ve 74.7 milyar dolar kazandıran Bitcoin’in önüne geçti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.