Tether (USDT) ile ABD Doları Arasındaki Denklik Bozuldu, Piyasada Düşüş Sürüyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Tether USDT ile ABD Dolari Arasindaki Denklik Bozuldu Piyasada Dusus
2 yıl önce
2 yıl önce

Tether (USDT) ile ABD Doları Arasındaki Denklik Bozuldu, Piyasada Düşüş Sürüyor

Kripto para piyasasının en büyük stablecoin’i olan Tether (USDT), bugün Amerikan doları ile arasındaki denkliği yitirdi.

Amerikan dolarına 1:1 oranında sabitlenen ve değerini 1 dolar düzeyinde muhafaza eden USDT, bugün bazı global borsalarda 1 dolar seviyesinin altına indi.

Global borsalardan USDT’te 1 adet USDT’nin 0,95 dolara kadar düştüğü, Coinbase’te ise bu seviyenin 0,97 dolara kadar gerilediği görüldü.

USDT ile ABD Doları arasındaki denklik bozulurken, TerraUSD’de (UST) yaşanan olaylar tazeliğini koruyor. Algoritmik bir stablecoin olan ve yine Amerikan dolarının değerini yansıtan UST de USD ile arasındaki denkliği ciddi ölçüde yitirdi.

USDT ile USD arasındaki denkliğin neden yitirildiği henüz bilinmezken, UST’de ve LUNA’da yaşanan olayların ardından piyasaya korkunun hakim olduğu biliniyor. Bitcoin (BTC), yazım sırasında 27.637 dolardan işlem görüyor.

Tether tarafından geliştirilen USDT, UST’nin aksine değerini bir algoritmadan değil, içerisinde çeşitli yatırım araçlarının yer aldığı bir havuzdan alıyor. Bu, yatırımcılara sahip oldukları USDT’leri her an bozdurabilme imkanı sunuyor.

Tether’ın CTO’su Paolo Ardoino da Twitter hesabından yaptığı açıklamada kullanıcıların USDT’lerini hala 1:1 oranında bozdurabildiklerini belirtti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım