Terra ve USDT Krizi Sonrası ABD Hazine Bakanından Stablecoin Açıklamaları - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Terra ve USDT Krizi Sonrasi ABD Hazine Bakanindan Stablecoin Aciklamalari
2 yıl önce
2 yıl önce

Terra ve USDT Krizi Sonrası ABD Hazine Bakanından Stablecoin Açıklamaları

ABD Hazine Bakanı Jennet Yellen stablecoin’ler ile ilgili perşembe günü yaptığı açıklamada yaşanan krizin ve stablecoin’lerin Amerika’nın finansal istikrarını etkileyecek büyüklükte olmadığından bahsetti.

Finansal Hizmetler Komitesinde gerçekleşen konuşma sırasında temsilcilerden Jim Himes, Yellen’a stablecoin’lerin ne zaman finansal istikrara risk teşkil edeceği konusunda fikirlerini iletti. Himes, kripto para piyasasının 2 trilyon dolar market değerine sahip olmasından dolayı henüz böyle bir riskin olmadığını ifade etti.

Hazine Bakanı Jennet Yellen da temsilci Himes ile aynı fikirde olduğunu ancak var olan riskin de göz ardı edilemeyeceğini ve potansiyelin devam ettiğini belirtti:

“Şu anda stablecoin’lerin finansal istikrar endişesi yaratma konusunda yeterli seviyede olmadığını düşünsem de Terra’nın olumsuz senaryolar yaşadığını ve Tether’in de baskı altında olduğunu görüyoruz. Finansal istikrar için şu anda direkt olarak bir risk teşkil etmeseler de potansiyel barındırıyorlar ve çok hızlı bir şekilde büyüyorlar. Yıllardır endişe ettiğimiz diğer piyasalardaki riskleri barındırıyorlar.” dedi.

Yellen, Himes’in finansal istikrar riski oluşturmak için net bir market değeri vermesi talebine cevap vermedi ve bu tarz bir rakam vermeyi reddetti. Ayrıca Yellen, Finansal Hizmetler Komitesinin stablecoin’ler hakkında duyduğu endişenin Terra ve USDT’de yaşanan olumsuz gelişmeler sebebi ile yersiz olmadığını ve kapsamlı bir stablecoin düzenlemesinin hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Yellen’a göre merkez bankası dijital parası stablecoin’ler hakkında duyulan endişenin hafiflemesini sağlayabilir. Bu bağlamda dijital dolar konusundaki incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım