Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon Kurtarma Planını Açıkladı: Yeni merkeziyetsiz kripto para - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Terra LUNA CEOsu Do Kwon Kurtarma Planini Acikladi Yeni merkeziyetsiz
2 yıl önce
2 yıl önce

Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon Kurtarma Planını Açıkladı: Yeni merkeziyetsiz kripto para

Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon, Luna ve algoritmik stablecoin TerraUSD (UST) için kurtarma planı yayınladı.

Do Kwon, 13 Mayıs Cuma günü topluluk forumu üzerinden yayınladığı gönderide zincirin yeniden oluşturulmasını öneren bir teklif yayınladı. Teklifte zincirin forklanması ve 1 milyar adetten oluşan yeni bir coin oluşturulması önerildi. Çıkartılacak bu yeni coin’in yaşanan problem süreçlerinde elinde UST ve LUNA tutan yatırımcılara paylaştırılması içeriliyor.

CEO Kwon, çıkarılacak coin’in LUNA ve UST sahipleri ile gelecekte gerekecek süreçlerin finansmanı için topluluk havuzuna dağıtılmasını önerdi. Yeni çıkacak coin’in %40’ının UST’nin 1 doların altına düşmesinden hemen önce zincir snapshot’ının alınarak LUNA sahiplerine, diğer %40’ının ağ yükseltimesi sırasında UST tutanlara, kalan %20’lik kısmın %10’unun zincirin durmasından önce UST tutanlara ve son kalan %10’unun ise geliştirme amacı ile topluluk havuzuna iletilecek.

Yayınlanan gönderide CEO “merkezi olmayan bir ekonominin merkezi olmayan bir paraya ihtiyacı vardır” şeklinde açıklamalarda bulunarak, kurtarma planının vizyonunun merkeziyetsiz yeni bir sürece başlamak olduğunu vurguladı. Bu vizyon çerçevesinde UST’nin başarıya ulaşma kaygısı içerisinde olmadığını, ancak topluluğun merkeziyetsiz bir para birimini benimsenin yollarını bulacağını söyledi.

Terra’nın öncelikle mevcut katman 1’deki kısmı korumayı amaçlaması gerektiğini, ortalık yatıştıktan sonra ise merkeziyetsiz para birimini konuşması gerektiğini ifade etti.

İlgili yazı:  LUNA Çöküşünün Ardından Sosyal Medyada Yapılan İntihar Paylaşımlarına Destek Mesajları Yağdı

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım