Telegram’ın TON’undan Filecoin ve Storj’a Rakip Hamle - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Global CBDC Deneyi Basariyla Tamamlandi BIS
1 yıl önce
1 yıl önce

Telegram’ın TON’undan Filecoin ve Storj’a Rakip Hamle

Kısaca TON olarak bilinen The Open Network’ü geliştirilen TON Foundation, dosya paylaşımı ve veri saklama işlemleri için merkeziyetsiz bir çözüm geliştirdi.

Telegram Open Network, bu blockchaini geliştirmek için 1,7 milyar birim para toplamış Telegram tarafından geliştirilmişti. Ancak Telegram, SEC’in soruşturmaları en yeniucunda bu projeden ayrılma en yeniuçı etti.

Daha zaman en yenira açık kaynaklı geliştiriciler tarafından geliştirilmeye işe koyulyan ve The Open Network ismini alan bu proje şimdi Filecoin ve Storj gibi isimlere rakip bir çözüm sunuyor.

TON Storage, internette eşten-eşe şekilde yapılan diğer dosya paylaşım seçeneklerine benzer şekilde çalışıyor. Ancak onun temelinde merkezi bir sunucu değil, TON blockchaini yatıyor.

TON Foundation tarafından yapılan duyuruda, “İsteyen herkes TON ağında bir düğüm işletmeye başlzamanıp, dosya saklama hizmeti sunmanın karşılığında kişisilardan ödeme alabilirler.” dendi.

TON Foundation, geliştirdiği bu yeni hizmetle birlikte “TON ağına yeni kişisiların katılmasını ve TON ekosisteminin daha da büyümesini” bekliyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım