Teknopark İstanbul'da Türkiye'nin ilk tıbbi aromatik bitki dijital kütüphanesi kuruluyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1654333210 Teknopark Istanbul039da Turkiye039nin ilk tibbi aromatik bitki dijital kutuphanesi kuruluyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Teknopark İstanbul'da Türkiye'nin ilk tıbbi aromatik bitki dijital kütüphanesi kuruluyor

Demir, Muğla’daki merkezde uyguladığı duyuruda, merkezin ülke genelinde kozmetik alandaki ilk akademik merkez olduğuna dikkati çekerek, MSKÜ bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezinin özüsinin hazırladığı bir proje olduğunu söyledi.

Projenin GEKA destekli olduğunu anlatan Demir, merkezde 30 kişinin daimi olarak çalışabileceği, yaklaşık 500 kadının da yılda 3 ay geçici işçi formunda çalışabileceği şekilde planlandığını belirtti. Tamamen özü özüne yetebilen bir sistem kurgulandığını anlatan Demir, “Yağmur suyunu sarnıçlarda biriktirecek, tamamen doğal üretim yapacak ve atıklarıyla da biyodizel yakıt üretecek özü enerjisini, suyunu bile üretebilen, sıfır atıkla çok zirve kaliteli üretim yapan bir sistem.” dedi.

1654333208 677 Teknopark Istanbul039da Turkiye039nin ilk tibbi aromatik bitki dijital kutuphanesi kuruluyor

Demir, merkezde şu an çok szamanıda bitki olduğunu, bunların bir kısmının tıbbi, bir kısmının aromatik, bir kısmının tamamen koku, bir kısmının da renk amacıyla kullanıldığını ifade etti. Merkezin bu meseleda çok büyük bir kütüphane olduğuna değinen Demir, şöyle meseleştu:

“Şu anda Teknopark İstanbul’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına uyguladığım yürüyen bir proje var. Dijital bir kütüphane kuruyoruz. Türkiye’nin ilk bitkisel veri tabanlı dijital kütüphanesini kuruyoruz. Bu verileri herkesin kullanımına, belli şifreler ve belli kurallar doğrultusunda, bütün dünyaya açtığımız özel bir veri tabanı oluşturuyoruz. Elde ettiğimiz bilgileri, çiçekleri, her şeyi kontrollü bir kullanım için sadece ülkemize ve bölgeye değil küresel çapta açıyoruz. Böyle bir veri tabanı ve kütüphane oluşturmak çok uzun zaman alacak bir yolculuk. Sonuçlanan patentlerimiz var. Proje ülkemize önemli bir katkı sağlamzamanı amaçlamaktadır. Esasen elimizde bu veri tabanına girilmeye işe koyulnan 30 yılı aşkın bir süreyi bulan çalışmalarımıza ait çok szamanıda veri olup araştırmalarımız devam edecek ve tek bir dijital kütüphane çatısı altında toplanacak.”

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan havadisler, özetlenerek yzamanımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.