TD Securities Korkuttu: Altın Yakında Bu Diplere Dalabilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
TD Securities Korkuttu Altin Yakinda Bu Diplere Dalabilir.webp
1 yıl önce
1 yıl önce

TD Securities Korkuttu: Altın Yakında Bu Diplere Dalabilir!

Cuma günü 50 abd parasılık güçlü bir yükselişin ardından altın fiyatının kırılma şansı var mı? TD Securities, güçlü ETF çıkışlarını ve şişkin long pozisyonlamzamanı gerekçe göstererek altının hareket etmesi için çok erken olduğunu söylüyor.

Altının dönüşünün arkasında ne var?

Aralık Comex altın vadeli işlemleri, Cuma sabahı kaydedilen 1.630 abd parasılık dip seviyesinden tırmandıktan zaman en yenira gün içinde %0,32 artışla 1.681,90 abd parasıda işlem görüyordu. Altının dönüşü, en en yeni ABD istihdam raporunun Federal Reserve’in bazı karışık mesajlarını netleştirmesinden ve Çin’in sıfır-covid politikasında olası bir gevşeme sinyali vermesinin ardından geldi. TD Securities kıdemli emtia stratejisti Daniel Ghali, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Şahin bir Fed toplantısına rağmen, emtia fiyatları, Çin’in kısıtlzamanıcı sıfır-covid politikalarını gevşeteceği spekülasyonları arasında yılın en düşük seviyelerinden bir ralli düzenliyor. Şişirilmiş para yöneticisi short’larının zzamanıflayan geniş abd parası endeksi tarafından sıkıştırılması ve altın fiyatlarının 1.675 abd parasıa geri dönmesiyle değerli metal fiyatları daha da destekleniyor.

“Altın için genel düşüş eğilimi kalıcı olarak değişmedi”

TD Securities, altın pozisyonuna bakıyor. Ancak, genel düşüş eğiliminin kalıcı olarak değişmek üzere olduğuna ikna olmadı. Analist, şu açıklamzamanı yapıyor:

Analizimiz, CTA trend takipçisi pozisyonlarının CFTC’nin para yöneticisi pozisyon verilerindeki değişiklikleri büyük ölçüde açıkladığını gösteriyor. Ve modelimiz, 1.720 abd parasıın altındaki CTA’lardan önemli miktarda short kapamaya işaret etmiyor. CTA’nın küçük bir short kapama alanı beklendiği dikkate yapıldığında, devam eden sıkışmanın arkasındaki suçlular bunlar. Devam eden ETF çıkışları ve hala şişkin olan prop-trader long pozisyonları, büyük olasılıkla altın rallisini sınırlayacaktır.

Altın

“Altının yükselmesi için henüz çok erken!”

Cuma günkü 2 yıllık Hazine getirisi 50 baz puandan fazla yükseldi. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bu hamlesiyle 10 yıllık verimin üzerine belirlendi. Sonuçta bu, 40 yılın en zirve seviyelerine yakın kilit bir durgunluk göstergesi. Bu gelişmeler de altın fiyatının yükselmesine yardımcı oldu. TD Securities küresel emtia piyasaları strateji başkanı Bart Melek, şu açıklamzamanı yapıyor:

Piyasa ekonominin yavaşladığını düşünüyor. Bu da 2 yıllık ve 10 yıllık getiri eğrisine yansıyor. Ancak yıldız performansına rağmen altın, uzun vadeli düşüş eğilimini koruyor. Bu, büyük olasılıkla burada satılması gereken kısa süreli bir ralli türü. Altının yükselmesi için çok erken. Fed henüz bitmedi.

Altın

“Altın, birkaç ay içinde 1.600 abd parasıın altına düşecek”

TD Securities, federal fon oranının %5’in altındaki önceki olabiliteler konumine %5,5’te zirveye ulaşacağını öngörüyor. Bu nedenle, önümüzdeki birkaç ay içinde altının 1.600 abd parasıın altına düşmesini bekliyor. Bart Melek, bu öngörülerini şu şekilde izah ediyor:

Ekonomi yavaşlarken, reel oranların yükseldiğini görmeye start veryacaksınız. Ve merkez bankaları bu en yeni çeyrekte olduğu görecek şekilde altın almayacak. Taşımanın maliyeti pahalı olacak.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.