Taze Altın Tahminleri Çıktı: 12 Ay İçinde Bu Seviyeler! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667034007 Taze Altin Tahminleri Cikti 12 Ay Icinde Bu Seviyeler
1 yıl önce
1 yıl önce

Taze Altın Tahminleri Çıktı: 12 Ay İçinde Bu Seviyeler!

LBMA/LPPM Küresel Kıymetli Madenler Konferansı 2022’ye göre altın, karşıt sürücüler tarafından farklı yönlere çekiliyor. Bu da yatırımcılar için kafa karıştırıcı bir ortam yaratıyor. Bu belirsizlik ortamında çalışanlerin altın olabiliteleri sınırlı bir yükseliş olacağı yönünde.

“Bu ortamda altının daha iyi olmasını bekleyemezsiniz”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, sürekli en çok enflasyon, devam eden abd parası gücü ve güçlü altın ETF çıkışları ile piyasa karışıyor. Bunun üzerine, çok güçlü bir fiziksel talep var. Ancak piyasalar Fed’den bir pivot görene görecek şekilde, altının daha da yükselmek için konum bulması mümkün olmayacak.

HSBC Securities’in değerli metaller baş çalışani James Steel, mevcut piyasa ortamında altının kurumsal yatırımcılarının en en yeni enflasyon rakamlarına veya gelecekteki enflasyon beklentilerine doğrudan tepki vermediğini söylüyor. Bu bağlamda çalışan, şu açıklamgüni yapıyor:

Altın kurumsal yatırımcıları, en yeni enflasyon verilerine çok fazla tepki vermiyor. Bu verilere olabilecek parasal tepkiye tepki veriyorlar. Ve şu anda sıkılaşıyor. Fed ve diğer merkez bankaları sıkılaştırmaya devam ediyor. Bu da abd parasıa güç veriyor. Sonuç olarak altının daha iyi olmasını bekleyemezsiniz. Ancak, özellikle abd parası dışı para birimlerinde nispeten iyi iş çıkardı.

Konferans katılımcılarının altın olabiliteleri hangi yönde?

James Steel, bu yıl USD bazında altın üzerinde ağır bir baskı oluşturan abd parasıın gelecek yıl güçlü kalmasını bekliyor. Ancak sadece bir noktaya görecek şekilde, diye ekliyor. Konferansın anketinden elde edilen altın olabiliteleri, altının 12 ayda %10,7 artışla 1.830,50 abd parası olacağı yönünde. James Steel, mesele hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın piyasasının daha en çok olacağı meselesunda muhtemelen hepimiz hemfikiriz. Ancak her şey, en çok altın fiyatlarını etkili bir şekilde maskeleyen bu kalıcı abd parası gücüne geri döndü. Konferans katılımcıları, abd parasıın güçlü kalmasını bekliyor. Ancak gelecek yıl sadece bir noktaya görecek şekilde. Bunun, altının toparlanması için biraz nefes alma odası olması mümkün.

İzlenecek potansiyel itici güçlerden bazıları, enflasyon baskılarını daha uzun süre en çok tutacak ve değerli metallerin üretim maliyetlerini artıracak olan devam eden küreselleşme eğilimleri olacak. Analistler öte yandan, ufukta potansiyel bir sorun olacak madencilik tarafındaki yatırım eksikliğine de dikkat çekiyor. Bunun, fiyatları etkilemesini muhtemel görüyorlar.

Altın tahminleri

Değerli metaller için lojistik ve nakliye maliyetleri

Değerli metaller için hızla artan nakliye maliyetleri, konferans sırasında bir başka popüler meseleydu. Analistler, küresel navlun maliyetlerinin bir yıldan daha kısa bir sürede beş kat yükseldiğını söylüyor. Ayrıca, gümüşü deniz yoluyla göndermek konumine uçmanın artık daha ucuz olduğunu kaydediyorlar. Bu da tüketicilerin ödemeye istekli oldukları daha en çok primlere yol açtı. Standard Chartered’ın değerli metal araştırmaları genel müdürü Suki Cooper, meseleya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Önceden gemilerin %73’ü zamanında gidiyordu. Şimdi %35-40’a daha yakın ve daha maliyetli. Metalin daha güvenilir bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için tüketiciler bu en çok maliyeti ödemeye hazırdı.

Fiziksel piyasa, altın olabiliteleri ve Fed pivotu

Analistler, bu yıl Hindistan’da da gümüş talebinin çok güçlü olduğunu söylüyor. Ayrıca, ithalatın, 6.000 ton olan önceki yıllara kıyasla yaklaşık 10.000 tonla yılı tamamlamgüni hedeflediğini belirtiyorlar. Ancak James Steel, değerli metallere yönelik bu ‘muazzam konumaltı talebinin’ ETF tasfiyeleri sebebiyle daha en çok altın veya gümüş fiyatlarına dönüşmediğine dikkat çekiyor. Bunun kısmen faiz artışları ve abd parasıın gücü gibi makro etkenlerden kaynaklandığını da konuşmalarine ekliyor.

Altın tahminleri

Bu arada, fiziksel piyasa, bu tasfiyelerin çoğunu absorbe etmeyi başardı. Bu da çalışanlerin, bu güçlü fiziksel talep olmasaydı altın fiyatının nerede olacağını sorgulamasına neden oldu. Suki Cooper, yılın geri kalanında fiyatlar üzerinde baskı yaratacak altın destekli ETF çıkışlarının devam etmesini bekliyor. Gelecek yıl, Standard Chartered küçük bir net giriş olabilite ediyor. Cooper, şunları kaydediyor:

Fed döndüğünde dönüm noktası geliyor. Doların gücünün önümüzdeki birkaç ay içinde devam etmesi muhtemel.

Bununla birlikte çalışanler, ETF akışlarının altın fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu meselesunda hemfikir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım