Tam Liste: FTX’in Portföyündeki Bu 150 Altcoin Tehlike Altında! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1668074405 Tam Liste FTXin Portfoyundeki Bu 150 Altcoin Tehlike Altinda
1 yıl önce
1 yıl önce

Tam Liste: FTX’in Portföyündeki Bu 150 Altcoin Tehlike Altında!

FTX’in çöküşü sebebiyle Alameda’nın ve FTX Ventures’ın yatırım uyguladığı altcoin projeleri dikkat çekiyor. Bir veri platformuna göre Alameda, yatırımları en yeniucu 150 altcoin’i elinde tutuyor. İşte detaylar…

FTX’in elindeki altcoin projeleri merak edilmekte

FTX, likidite sıkışıklığı yaşadığı için borsadaki para çekme işlemlerini durdurdu. Şu anda borsa, para çekim işlemlerinin devre dışı olduğuna dikkat çekerek borsaya yatırım yapılmamasını tavsiye ediyor. Bu sırada FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’ın 8 milyar abd parasılık arzamanış içerisinde olduğu, bu miktarın en yenilanılmaması durumunda iflas başvurusuna gideceği iddia edilmekte.

FTX ve kardeş şirketi Alameda’nın seçeneklerinin yavaş yavaş tükenmesi, yatırımcıları şüphelendiriyor. Çünkü şirketler, birçok kripto para projesine yüklü yatırımlarıyla bilinmekte. Yatırımlarının doğal bir en yeniucu olarak, ellerinde birçok coin’den belirli bir miktarda var. FTX’in düzelmesi için mevcut seçeneklerin en yenilanması, ellerindeki coin’lerin elden çıkarılmasına neden olabilir. Yani FTX ve Alameda’nın elindeki coin’lerin büyük bir sat sat riski ile karşılaşması, birçok yatırımcı tarafından olası görülmekte.

Bu nedenle kişisilar, Alameda’nın ve FTX’in elindeki coin’lerin nelerden oluştuğunu merak ediyor. Bir kripto para veri platformu Lookonchain, söz meselesu verileri paylaştı. Platform, toplamda 150 coin’lik bir liste oluşturdu. Bunlar arasında BNB Coin (BNB), Mask Network (MASK), Fantom (FTM), Stepn (GMT), Compound (COMP) gibi kripto paralar konum alıyor. Listedeki 150 altcoin’in tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Shiba Inu ve Bu 12 Altcoin İçin Müjde

Bazı altcoin’ler FTX’ten nasibini etti

Bu sırada, borsanın FTT tokeninin ardından, özellikle Solana şu anda büyük bir fiyat düşüşü yaşıyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, geçen 7 gün açıklanan bir rapora göre, SOL tokeni FTX’in bilançosundaki en önemli varlıklardan biri.  SOL, yazım sırasında 15 abd parası civarında işlem görüyor.  Ortaya çıkan belgelere göre FTX, SOL tokenı olarak yaklaşık 1,2 milyar abd parası tutuyor. Bunun 292 milyon abd parasıı “kilitsiz SOL”, 863 milyon abd parasıı “kilitli SOL”den oluşuyor. 41 milyon abd parası ise “SOL teminatı” olarak karşımıza çıkıyor.

Analiz hizmeti, Alameda’nın net değerinin 222,4 milyon abd parası olduğunu olabilite ediyor. Toplamda, Alameda ile ilişkili “0x” ile işe koyulyan 56 adres buldular. Ayrıca çalışanler, Alameda’nın Defi üzerindeki varlıklarını ve yükümlülüklerini de veri ettiler. 56 adres arasında net varlıkları 100.000 abd parasıın üzerinde olan 19 adres bulunmakta. Ayrıca net varlıkları 1 milyon abd parasıın üzerinde olan 13 adres var. Lookonchain, “Stablecoin’ler hariç, ETH, BIT ve FTT’de 1 milyon abd parasıdan fazla değere sahip. Analistler, bu tokenlara odaklanmanız gerekiyor,” diyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Tam Liste: FTX’in Portföyündeki Bu 150 Altcoin Tehlike Altında!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.