Tahminler Korkuttu: Altın Fiyatları, Bu Seviyelere İnebilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666569610 Tahminler Korkuttu Altin Fiyatlari Bu Seviyelere Inebilir
1 yıl önce
1 yıl önce

Tahminler Korkuttu: Altın Fiyatları, Bu Seviyelere İnebilir!

Altın fiyatları, daha uzun vadede hangi yöne gideceğini bulmaya çalışırken 7 gün boyunca her konumdeydi. Wall Street Journal’ın Federal Rezerv’in Kasım zamanı para politikası toplantısından zaman en yenira, muhtemelen faiz oranı artışlarını yavaşlatmaya start veryacağını bildirmesi, iki yılın en düşük seviyesine gerileyen altın piyasası için bir can simidi oldu.

“Altın fiyatları için zorlu ortam hala burada”

Altın fiyatları, haftzamanı, birçok yatırımcı ve teknik danışmanı için kısa vadeli önemli bir psikolojik seviye olan 1.650 abd ABD parasııın üzerinde en yenilanmzamanı başardı. Ne yazık ki, altın yatırımcıları, daha önceki yanlış umutlarında hüsrana uğradı. Şimdi ise, piyasalar potansiyel bir pivot hakkında fısıldamaya start verdı. Bu yüzden, altın yatırımcıları piyasaya atladı ve kısa vadeli bir satın alma çılgınlığı yarattı.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bu yıl şimdiye görecek şekilde, rallilerin kısa ömürlü olduğunu gördük. Çünkü, gerçek şu ki, sürekli zirve enflasyonla birlikte, Federal Rezerv ve diğer küresel merkez bankaları para politikalarını sıkılaştırmzamanı henüz bitirmedi. Fed’in 2023’e görecek şekilde faiz artırımlarını yavaşlatması mümkün. Buna rağmen, %5’in üzerinde bir nihai faiz oranı beklentileri devam ediyor. Pek çok piyasa danışmanıine göre, bu değişene görecek şekilde ABD abd ABD parasııı önemli bir yükseliş ivmesi görmeye devam edecek. Piyasa danışmanıi Neils Christensen şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu sadece ABD abd ABD parasııında değil. Federal Rezerv’in sıkılaştırma döngüsü, 10 yıllık tahvillerin getirisini %4’ün üzerine, yani 2008’den bu yana en zirve seviyesine itti. Hazine Enflasyona Karşı Korumalı Menkul Kıymetler (TIPS) tarafından ölçülen reel getiriler, 13 yılın en zirve seviyesi olan %1,7 ile işlem görüyor. Nereden bakarsanız bakın, altın ve değerli metaller için bu zorlu bir ortam.

“Şimdi satın alma zamanı değil!”

Şimdilik, altın yatırımcıları için anahtar kelime ‘’sabır’ olmaya devam ediyor gibi. Bu, Londra Külçe Piyasası Birliği’nin Küresel Kıymetli Madenler Konferansı sırasında ana temaydı. Altın, uzun vadede çekici bir varlık olmaya devam ediyor. Birçok danışmanı, ABD abd ABD parasııı ve yükselen faiz oranlarının altını kontrol altında tutacağı için şimdi satın alma zamanı olmadığını söylüyor.

Piyasa zorlu olduğunu kabul ediyoruz. Ancak, birçok danışmanı, Fed Fonları oranı zirveye ulaştığında, katı fiziksel talebin altındaki patlama potansiyelini vurguladığını söylüyor. Neils Christensen, mevcut durumu şu şekilde yorumluyor:

Altındaki bu yeni ralliyi biraz farklı ve sürdürülebilir kılan şey, elbette, tüketicilerin artan faiz oranlarının etkilerini hissetmeye start verması ve daha sıkı piyasa koşullarının finansal piyasaları alt ard etmesi.

Altın fiyatları

O halde neye yatırım yapmak gerekiyor?

İngiliz tahvil piyasasındaki büyük belirsizlik ve Truss hükümetinin sadece 44 gün iktidarda ktopladıktan zaman en yenira çöküşü, küresel ekonomide ne görecek şekilde çalkantı olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda, BoJ, ekonomisini ABD abd ABD parasııının benzeri görülmemiş gücünden korumak için döviz piyasalarına sürekli olarak müdahale ediyor.

Bazı büyük ekonomistler bile ufukta beliren ciddi bir durgunluk tehdidi meselesunda dikkat yapıyorlar. Roubini Macro Associate CEO’su ve NYU Stern School of Business’ta profesör olan Dr. Kıyamet lakaplı Nouriel Roubini, yakın günli bir yorumda, ABD’nin yıl en yeniuna görecek şekilde resesyona girmesinin mümkün olduğunu yazdı. Yatırımcıları, önümüzdeki on yılda, dünyanın ‘daha önce benzerini hiç görmediği bir Stagflasyonlu Borç Krizi’ ile karşı karşıya kalabileceği meselesunda dikkatyor.

Roubini, bu ortamda tüketicilerin özülerini enflasyona, jeopolitik riske ve çevresel zarara karşı koruyacak varlıklara yatırım yapması gerektiğini de söylüyor. Bunlar arasında kısa vadeli devlet tahvilleri ve enflasyona endeksli tahviller var. Ayrıca, altın ve diğer değerli metaller ile gayrimenkuller de bu bu varlıklar arasında. Altındaki en yeni rallinin kısa ömürlü olması muhtemel. Bununla birlikte, yatırımcıların uzun vadeli potansiyele odaklanması gerektiği yönünde bir his var.

Altın fiyatları

Altın fiyatları 7 günlık teknik veri

Teknik danışmanı Christopher Lewis, bu 7 gün altının teknik resminde şunlara dikkat çekiyor. Altın piyasaları 7 gün boyunca ileri geri gitti. Çünkü, şimdi taze bir kırılış ve yeni bir dip seviyeye düşme tehdidi altında. Ancak piyasada biraz ışık var. Ayrıca BoJ, Cuma günü Forex piyasalarına ABD abd ABD parasııı satarak müdahale etti. Bu da piyaszamanı bozdu. Altına biraz soluk verdiler. Ancak, günün en yeniunda tutması pek olası değil. Merkez bankası manipülasyonunun zaman zaman olabileceği gerçeği ortada. Buna rağmen, genel resme bakmamız ve geleceği görmeye devam etmemiz gerekiyor.

Bu noktada, 7 günlık mum çubuğunun altına inerse, muhtemelen çok daha zararlar gider. Belki de 1.600 abd ABD parasıı seviyesine düşmemiz mümkün. Bundan zaman en yenira, piyasanın 1.500 abd ABD parasıı seviyesine görecek şekilde bir hareket görmesi olası. Bu grafiğe baktığımızda, herhangi bir rallinin muhtemelen 1.680 abd ABD parasıı seviyesinin yakınında önemli miktarda dirençle karşılaştığını görüyoruz. Ardından muhtemelen 200-Haftalık EMA’nın bulunduğu 1.700 abd ABD parasıı seviyesinde bir direnç var. Her iki durumda da, oraya gidene görecek şekilde long olmzamanı düşünmezdim. Bu noktada muhtemelen bitkinlik özüni yeniden ortaya koyacak.

1666569608 73 Tahminler Korkuttu Altin Fiyatlari Bu Seviyelere Inebilir

Altını sevmiyorum, en azından ABD’deki faizler daha zirve olmaya devam ettiği sürece. Bu, altına karşı çalışır. Elbette güçlenen ABD abd ABD parasııı da aynı şeyi yapar. Federal Rezerv para politikasını değiştirene görecek şekilde parlak metali satın almzamanı düşünmüyorum.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.