Tacizi önlerken öldürülmüştü! İsyan ettiren en yeniuç - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Tacizi onlerken oldurulmustu Isyan ettiren en yeniuc
2 yıl önce
2 yıl önce

Tacizi önlerken öldürülmüştü! İsyan ettiren en yeniuç

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 31 Ekim 2021’de meydana gelen olayda D.G. ve A.T. adlı kız çocukları, parkta yanlarına gelen Mert T. ve Yunus S.’nin özülerini rahatsız etmesi üzerine aynı parkta bulunan Haydar Can Kılıçdoğan’dan yardım istedi. Haydar Can, Mert T. ile Yunus S.’nin yanına giderek aciliyet bildirdi. Çıkan kavgada Haydar Can, 6 konuminden bıçaklanarak ağır yaralandı. Haydar Can Kılıçdoğan, ktopladırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olzamanın ardından oto tamircide çalışan Mert T. ile Yunus S., yakalanırken mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Mert T. ve Yunus S. hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 31/3 maddesi gereğince yaşlarının 15 ile 18 arasında olması sebebiyle 12 yıldan 15 yıla görecek şekilde hapis cezası istemiyle dava açtı.

‘MAHKEME TAKDİR İNDİRİMİ YAPMADI’

Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen en yeniuç duruşmasına tutuklu sanıklar Mert T. ve Yunus S., katılırken, taraf avukatları ve Haydar Can Kılıçdoğan’ın anne ve babası da salonda hazır bulundu.

Son savunmalarını yapan sanıklardan Mert T., “Biz kızlarla tanışmak istedik, olay konuminden ayrılıp giderken maktul küfür ederek üzerimize geldi, arkadaşım Yunus’a stopladırdı. Bu sırada aramızda boğuşma yaşandı. Maktul küfür ederek bize stopladırınca olay gerçekleşti. Yaptıklarımdan vicdan azabı duyuyorum. Çok pişmanım. Eğitim hayatıma devam etmek istiyorum. Adaletinize sığınıyorum” diye meseleştu.

Yunus S. ise “Kızlarla tanışmak istemiştik. Olay konuminden ayrılırken maktül bize küfür ederek üzerimize yürüdü. Olayda Mert’in elinde bıçak görmedim, bıçak görseydim kullanmasına kesinlikle müsaade etmezdim” dedi.

Mahkeme heyeti, suçları sabit görülen suça sürüklenen çocuk sanıklar Mert T. ve Yunus S.’nin yaşlarının 15-18 yaş grubunda bulunması sebebiyle 15’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına en yeniuç verdi. Kararda takdir ve iyi hal indirimi yapılmadı ve sanıkların tutukluluğunun devamına hükmedildi.

b6584034e53ee67ad62e5a90edeb6cc4

‘BİR ÜST MAHKEMEYE MÜRACAAT EDECEĞİZ’

Duruşma zaman en yenirası meseleşan Haydar Can Kılıçdoğan’ın babası Nurettin Kılıçdoğan, “Bizim çocuğumuz geri gelmeyecek; buna rağmen bir çocuğumuz daha kaybolmasın, sanıklar bir başkalarına daha zarar veremesin diye bir mücadele sürdürdük. Bu mücadelemiz devam edecek. Haydar Can bize çok güzel bir anı bıraktı, onun için bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.

Anne Songül Kılıçdoğan ise “En en çok cezayla cezalandırılmalarını istedik ama yaşları küçük olduğundan kaynaklı bu cezzamanı topladılar. Bizim temennimiz hiç içeriden çıkmamalarıdır. Çocuğum toprak altında, hiç suçu günahı yokken gitti. İnsanın canına kıymanın çocuğu büyüğü, küçüğü olmamalı diye düşünüyorum. Bir insanın canına kast ediyorlarsa en ağır cezzamanı almalılar. Daha en çok cezalar almaları için bir ard mahkemeye müracaat edeceğiz” diye meseleştu.

0f6eb4729fb9f460e8a02718b9eb2773

’18 YILDAN 24 YILA KADAR CEZA ALMALARINI BEKLİYORDUK’

Ailenin avukatı Deniz Can Aydın da sanıkların ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırıldığını buna rağmen suça sürüklenen çocuk oldukları için kanunda uygulanan indirimle cezanın 15 yıla indirildiğini belirterek, “Cezada bir takdir indirimi de uygulanmadı. Bizim beklentimiz ağırlaştırılmış müebbetin suça sürüklenen çocuklara uygulanan haliyle 18 yıldan 24 yıla görecek şekilde ceza almalarını bekliyorduk. Biz nitelikli insan öldürme meselesunda ceza verilmesini istiyorduk ve bu iddianın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

(DHA)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Irak kuzeyinde PKK'ya darbe! 4 terörist etkisiz hale getirildiIrak kuzeyinde PKK’ya darbe! 4 terörist etkisiz hale getirildi
Fatih Portakal, bu fotoğrafla paylaştı! "Erdoğan'ı başarılı buluyorum"Fatih Portakal, bu fotoğrafla paylaştı! “Erdoğan’ı başarılı buluyorum”
Tüm ipler Putin'in elinde! Rusya'dan net mesaj geldiTüm ipler Putin’in elinde! Rusya’dan net mesaj geldi

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.