SVB Batışı Sonrası Yatırım Efsanesi: BTC ve Bunları Alın! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
SVB Batisi Sonrasi Yatirim Efsanesi BTC ve Bunlari Alin
1 yıl önce
1 yıl önce

SVB Batışı Sonrası Yatırım Efsanesi: BTC ve Bunları Alın!

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, dünya bankacılık sektörünü doğrudan etkileyen Silicon Valley Bank (SVB) iflası hakkında meseleştu. Uzun süredir bahsettiği BTC ve satın alacağı diğer varlıkları açıkladı…

Robert Kiyosaki, BTC fiyatını silen iflasların devam edeceğini söylüyor

Efsanevi finans yazarı Robert Kiyosaki, kripto alanına dost olan iki büyük banka Silvergate ve SVB’nin çöküşünde neler yapılması gerektiği hakkında meseleştu. Her iki banka da müşterilerinden yüklü para çekme ve ardından hisse senedi fiyatında büyük bir düşüşle karşı karşıya ktopladı. Son olarak, Silvergate Capital’i yöneten şirket, bankanın faaliyetlerini durduğunu duyurdu. SVB Financial’ın benzer nedenlerle Bankası’nın varlıklarını satmak için kurumsal yatırımcılarla pazarlık uyguladığı bildiriliyor.

Kiyosaki bu havadise, iki büyük bankanın iflasının ne gibi en yeniuçlar doğurabileceğini yorumlayan tweet ile cevap verdi. Başka büyük bankalarında iflas yoluna “gitmeye hazır” olduğuna inanıyor. Yine de belirli bir bankanın ismini paylaşmadı.

Silvergate’in iflasının ardından FUD havadisleri yzamanilmaya start verdıktan devamında bankanın hisse senetleri de büyük bir fiyat düşüşüyle ​​karşı karşıya ktopladı. Kiyosaki bu krizi sadece iki varlığın fırsata çevireceğini söylüyor.

“Bunları satın alacağım”

Kiyosaki, üçüncü bankanın düşüşü gerçekleştiğinde altın ve gümüş fiyatlarının fırlayacağına inanıyor. Yatırımcı burada özü deneyimine atıfta bulunarak, 2008’de kapanan CNN’de Lehman Brothers bankasının batacağını önceden olabilite ettiğini hatırlattı. Yatırım efsanesi bu kriz ortamında sadece altında gümüşün dayanıklı olacağını söylüyor:

İki Büyük Banka çöktü. Şimdi gerçek altın ve gümüş SATIN ALMA zamanı. ETF almzamanin. Bankalar altın ve gümüşe yöneldiğinde fiyat fırlar. 2008 Lehman’ın CNN’de çökmesinden günler önce çökeceğini olabilite etmiştim.

Pazartesi günü Kiyosaki, meseleyu tartışmak için Neil Cavuto’nun havadis programında ve FOX TV’de meseleşacak. Kendisi daha önce defalarca Bitcoin’in de (BTC) kriz ortamlarında satın alınabilecek bir varlık olduğunu söylemişti.

Kiyosaki’ye göre BTC 500.000 birimı görecek

Bu yılın start verrında, Bitcoin ve değerli metallerin önde gelen yatırımcısı Kiyosaki, BTC’nin 2025 yılına görecek şekilde fırlayacağı ve 500.000 birima ulaşacağı görüşünü paylaştı.

Burada pozisyonunu açıkladı ve milyarlarca birimın ABD hükümeti tarafından hiç yoktan basılmaya devam etmesi sebebiyle ABD Dolarının hızla değersizleştiğini söyledi. Kiyosaki bir röportajda, en yeni iki yılda trilyonlarca “sahte birim” basıldığını söyledi. Fed tarafından yalnızca 2020’de yaklaşık ABD’li hanehalklarının ve büyük işletmelerin pandemi kilitlenmesinden geçmesine yardımcı olmak için 6 trilyon birimın üzerinde basıldı.

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere Kiyosaki öte yandan, daha önceki tweet’lerine göre, küresel bir çöküşün hızla yaklaştığına ve bunun 1930’ların Büyük Buhranı’ndan daha kötü olabileceğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.