Son dakika! Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' paylaşımı gündem oldu! "Bu yarzamani en yenisuza görecek şekilde en yenilanacak adım' dikonumek duyurdu... Masasındaki kitap ise sosyal medyaya damga vurdu - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Son dakika Kilicdaroglu039nun 039basortusu039 paylasimi gundem oldu quotBu yarzamani en
2 yıl önce
2 yıl önce

Son dakika! Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' paylaşımı gündem oldu! "Bu yarzamani en yenisuza görecek şekilde en yenilanacak adım' dikonumek duyurdu… Masasındaki kitap ise sosyal medyaya damga vurdu

Son dakika havadisi: Katıldığı canlı yzamaninda gündeme dair önemli duyurularda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde bir duyuru yapacağının sinyalini de vermişti. Bu yzamanin zaman en yenirasında Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu akşam saat 21.00’de burada buluşalım” dikonumek merak edilen duyurusının duyurusunu yapmıştı. Kılıçdaroğlu, saat 21.00’de yapacağı duyuruyla ilgili “Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın ardesinden de hakkıyla gelecektir!” ifadelerini kullanmıştı. Son dakika gelişmesine göre Kılıçdaroğlu’ndan merakla olabilecek paylaşım geldi. Başörtüsü ile ilgili konuşmalari ve “Yarın itibarıyla bu yarzamani en yenisuza görecek şekilde en yenilanacak adımı atıyoruz.” ifadeleri dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun videosunda gündem olan ve çok meseleşulan bir detay daha vardı. Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda masada duran bir kitap kısa sürede sosyal medyanın en çok meseleşulanları arasına girdi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN O PAYLAŞIMI

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı videoya “Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı;

“Sevgili halkım iyi akşamlar. Önemli bir meseleyla ilgili sizi evime davet etmek istedim. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Biliyorsunuz uzun süredir ülkenin yaralarını en yenilanmaktan ve artık geleceğe güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok açık yaralar var ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. İktidar olduğumuzda devletin atacağı adımları şimdiden anlatmaya çalışıyorum.

“YARALARI KAPATMAYA KARARLIYIM”

Helalleşme aslında tam da bu. Halkımız birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar, kamplaştırdılar, adeta düşmanlaştırdılar. Oysa devlet yaraları en yenilanacak ki millet olarak dünyayla rekabete odaklanalım, büyüyelim, gelişelim. Her kapanan yara bizi birleştirecek, güçlendirecek ve ülkenin rekabet gücünü artıracak. Her adım huzurlu, refah içinde büyüyen bir Türkiye demek. Onun için ben ucu nereye varacaksa varsın bu yaraları en yenilanmaya en yeniuçlıyım.

“OY KAYBETMEYİ BİLE GÖZE ALMAK GEREKİYOR”

Biliyorsunuz geçen 7 gün yol arkadaşlarıma yanımda mısınız diye sordum. Çünkü bu yaraları en yenilanmak cesaret istiyor, cüret istiyor, gönül istiyor, gözü peklik istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın, daha fazla enerji kaybetmesin, kimsenin kalbi kırılmasın, kimsenin gönlünde bir yara açılmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor. Özetle bu yol yürek istiyor yürek. Siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye’yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol ve bu yolda hep beraber birlikte yürümek zorundzamaniz.

BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNE VURGU

Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi, öğrenmeyi bildik. Şimdi bir zaman en yeniraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinde çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma meselesu olmaktan hepsini kapsayanüyle çıkartacağız.

“BAKALIM ONLARIN TUTUMU NE OLACAK?”

Yarın itibarıyla bu yarzamani en yenisuza görecek şekilde en yenilanacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen zaman en yenira TBMM’ye sunacağız. CHP grubu eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Sarzamanin da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak? Türkiye’nin yaralarını bir bir en yenilanma meselesunda yol arkadaşlarım benimle. Türkiye’nin çok kanayan yaralarını en yenilanma meselesunda da. Biz daha cesur olacağız. Bundan en ufak bir şüphem yok. Ve sevgili halkım bu zor ama zor olduğu görecek şekilde da hakiki olan yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum. İyi akşamlar.”

kitapson

MASADAKİ KİTAP SOSYAL MEDYAYA DAMGA VURDU

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videodaki konuşmalarinin yanı sıra videoda konum alan bir detay da sosyal medyada çok meseleşuldu. Kılıçdaroğlu duyurusını yaparken masada duran bir kitap dikkatlerden kaçmadı. Kitabın, Ziya Gökalp’in “Türkçülüğün Esasları” adlı kitabı olduğu anlaşıldı. Bu detay fark edilince bir anda sosyal medyanın en çok meseleşulanları arasına girdi.

ziya1

KARAMOLLAOĞLU’NDAN DESTEK

Kılıçdaroğlu’nun gündem olan duyurusının konum ettiğı videoyu alıntılayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, destek paylaşımında “Sn. Kılıçdaroğlu’nun, kazanımları yasal güvence altına alacak ve keyfi uygulamalara en yeni verecek olan çağrısını kıymetli buluyor ve destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

t1

DAVUTOĞLU: ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını alıntılzamanip duyuru yapan bir diğer lider olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Sn. Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum. Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum.” dedi.

d1

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Kılıçdaroğlu'nun 'teklif'ine böyle tepki gösterdi: Aniden başörtüyü gündeme getirmek...Kılıçdaroğlu’nun ‘teklif’ine böyle tepki gösterdi: Aniden başörtüyü gündeme getirmek…
Müzisyen Onur Şener’in ölümünde saldırganların ilk ifadeleri ortaya çıktı!Müzisyen Onur Şener’in ölümünde settirganların ilk ifadeleri ortaya oldu!
Aile hekimleri ile ilgili flaş gelişme! Herkesi ilgilendiriyor…Aile hekimleri ile ilgili flaş gelişme! Herkesi ilgilendiriyor…

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım