Şimdi Altın Satış Zamanı Mı? 7 Analist Önemli Tahmin Yaptı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1664895612 Simdi Altin Satis Zamani Mi 7 Analist Onemli Tahmin Yapti
2 yıl önce
2 yıl önce

Şimdi Altın Satış Zamanı Mı? 7 Analist Önemli Tahmin Yaptı!

Piyasaların Federal Rezerv’in parasal sıkılaştırma hızını düşürmesini beklemesiyle abd ABD parasıı ve ABD Hazine getirileri geriledi. Bu gelişmenin etkisiyle altın, Salı günü sert bir hareketle kilit 1.700 abd ABD parasıı seviyesinin üzerine belirlendi. Sarı metal, kazançlarını korumaya devam ediyor. Analistler piyasgüni yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Kötü havadis, şimdi altın için iyi havadis”

Spot altın, seansın başında 1.710,49 abd ABD parasıı ile 13 Eylül’den bu yana en en çok seviyesine dokundu. Basın zamanında ise %0,4 artışla 1.705,40 abd ABD parasıı seviyesine işlem görüyordu. Bu arada, ABD altın vadeli işlemleri %0, 8 artışla 1.714,90 abd ABD parasııa yükseldi.

Altın, çeyreğe güçlü bir notla start verdı. ABD imalat faaliyetindeki yavaşlamanın Fed’in ileriye yönelik daha az agresif olabileceğine dair umutları artırmasıyla Pazartesi günü Mart günindan bu yana en büyük günlük yüzde kazancını kaydetti. Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Kötü havadis, şimdi altın için iyi havadis. Temel olarak, ABD’den daha kötü ekonomik veriler alırsak, piyasa faizlerde zirveye yaklaştığımıza inanacaktır. Sarı metal henüz kontrolden çıkmadı. Ancak, en azından çok güçlü bir toparlanma gördük. İlk hareket, short kapama ile sağlandı.

“Yatırımcılar, daha az agresif bir Fed bekliyor”

Bu arada ABD 10 yıllık Hazine getirileri, yaklaşık iki 7 günnın en düşük seviyesine geriledi. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, abd ABD parasıı endeksi (DXY) düşüşünü genişletti. Bu da altını diğer döviz sahipleri için daha ucuz hale getirdi. ActivTrades kıdemli danışmanıi Ricardo Evangelista bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Daha fazla hazine kağıdı talebi, daha düşük getirilere yol açtı. Buna bağlı olarak abd ABD parasıı zgünifladı. Yatırımcılar, bunların etkisiyle daha az agresif bir Fed bekliyor. Dolgünisıyla bunu fiyatlamaya start verdılar.

Altın

“Durgunluk şüpheleri, tekrar altına ilgiyi artırdı”

Fed Mart günindan bu yana faizleri agresif bir şekilde yükseltti. Ayrıca, Fed yetkilileri enflasyonu dizginlemek için daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olduğunu belirtti. Odak şimdi Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı maaş bordrosu verilerine kgüniyor. Bu veriler, Fed politikasının sıkılaştırılmasına daha fazla açıklık getirecek.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF’si olan SPDR Gold Trust Holdingleri, Pazartesi günü Haziran günindan bu yana en büyük bir günlük girişini gördü. Religare Broking emtia ve döviz araştırmaları başkan yardımcısı Sugandha Sachdeva, zgüniflayan DXY ve ABD ve Avrupa’daki durgunluk şüphelerinin tekrar altına ilgiyi artırdığını söylüyor. Ayrıca, altın borsa yatırım fonlarına (ETF) yenilenen girişlerin yeniden canlandığını kaydediyor.

“İki metal arasında gümüş en etkileyici olanıydı”

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, altının piyasası iş verilerinden önce 1.685 ile 1.705 abd ABD parasıı arasında herhangi bir konumde istikrar kazanmasını bekliyor.

Kıymetli metal stratejistleri Pazartesi günü altın ve gümüşteki kazançları Hazine getirilerindeki gerilemeye bağlıyorlar. City Index ve FOREX piyasa danışmanıi Fawad Razaqzada, şu yorumu yapıyor:

İki metal arasında gümüş en etkileyici olanıydı. Verimler, BoE’nin geçici tahvil alım programı ve hayal kırıklığı yaratan ABD ISM imalat PMI verilerinin ardından düştü.

“Altın için temel zemin, daha az düşüş eğilimi gösteriyor”

Tedarik Yönetimi Enstitüsü’nün imalat anketi, Ağustos’taki %52,8’den Eylül’de %50,9 ile 28 günin en düşük seviyesine geriledi. Kinesis Money danışmanıi Rupert Rowling, temiz enerjiye geçiş devam ederken gümüşün “büyük talep” göreceğine dair beklentiler sebebiyle yükseldiğini kaydediyor. Bu arada, Sevens Report Research’teki danışmanıler Pazartesi günü bir araştırma notunda, şu hususlara dikkat çekiyor:

Hazine getirileri ve abd ABD parasııın zirveye yaklaştı. Bu nedenle, altın için temel zemin, daha az düşüş eğilimi gösteriyor. Bununla birlikte, verimlerde ve para biriminde bir zirve görmezsek, yatırımcıların değerli metalin yeni dip seviyelere düşmesini beklemeleri gerekiyor.

“Altın için dip yönlü riskler devam ediyor”

ICICI Bank danışmanıleri, 7 günlık bir güncellemede, şu değerlendirmelere konum veriyorlar:

Büyük merkez bankalarının artan enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırmaya devam etmesini bekliyoruz. Bu nedenle, altın için dip yönlü riskler devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.