“Sert Rüzgarlar Geliyor” Altın İçin Bu Felaket Seviye Konuşuluyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666094414 Sert Ruzgarlar Geliyor Altin Icin Bu Felaket Seviye Konusuluyor
2 yıl önce
2 yıl önce

“Sert Rüzgarlar Geliyor” Altın İçin Bu Felaket Seviye Konuşuluyor!

Bir grup fon yöneticisine göre, kalıcı enflasyon, ABD Merkez Bankası’nı (FED’i) yılın geri kalanında agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye zorlayacak. Bu da altın ve gümüş fiyatlarındaki güçlü rüzgarları sürdürecek.

 Altın piyasalarını etkileyen önemli faktörler neler?

Londra Altın Piyasası Birliği’nin yıllık değerli metaller konferansı sırasındaki bir panel tartışmasında, piyasadan meseleşuldu. Katılımcılar, yükselen faiz oranları ve ABD abd parasıındaki güçlü ivmeden bahsetti. Bu faktörler sebebiyle, altın ve gümüş fiyatlarının yılın geri kalanında zor zamanlar yaşayabileceği meselesunda genel olarak anlaştılar.  Bununla birlikte, kısa vadeli ters rüzgarlara rağmen, iyimserlik de vardı. Sahnedeki duyarlılık, altının ve gümüşün uzun vadeli potansiyeli için hala nispeten yükselişteydi.

Panelistler, enflasyonun küresel bir sorun olmaya devam ettiğini belirtti. FED’in, küresel ekonomiyi soğutmak ve sıfırlamak için agresif para politikası duruşunu sürdürmesi gerektiği meselesunda anlaştılar. Dünya Altın Konseyi baş piyasa stratejisti ve tartışmanın moderatörü John Reade, meseleya dair konuşma etti. Reade, mevcut ortamda ABD abd parasıının yakın zamanda zzamaniflayacağı bir senaryo görmediğini söyledi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi FED, geçtiğimiz 7 günlarda 75 baz puanlık bir artış gerçekleştirdi.

FED yıl en yeniuna görecek şekilde faiz oranlarını artırmaya devam edecek olsa da, bazı panelistler bankanın hedefine ulaşıp ulaşamayacağını sorguladı. DRW Investments portföy yöneticisi Darren Botha, FED’in yakın zamanda faiz oranlarını değiştirmesinin pek olası olmadığını belirtti. Ancak para politikasının enflasyonu soğutmaya yetecek görecek şekilde en çok olmasını beklemediğini söyledi. Botha, devasa hükümet borcunun en yeniunda FED’i sıkılaştırma döngüsünü terk etmeye zorlayacağını söyledi. Botha’ya göre FED, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını olması gereken seviyeye çıkaramayacak. Oranlar zirve ettiğında ise, değerli metal için zirve olasılığına işaret ediyor.

Tahminleri Çıkabilen 2 İsim: Gram Altın Bu Seviyelere Gidiyor!

Düşüş bekleyen bilirkişi, 1.300 abd parasıa işaret etti

Panelistlerin çoğu genellikle altın üzerinde uzun vadeli yükseliş eğiliminde idi. Ancak bazıları da düşüş beklentisi içerisinde ktopladı. Queen Anne’s Gate Capital’in kurucusu ve CEO’su Kathleen Kelley, zzamanif yatırım talebinin altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmasını beklediğini söyledi. Kelley, pandemi sırasında yatırımcıların altına dayalı borsa yatırım fonlarına akın ettiğini kaydetti. Altın ETF’lerindeki holdingler rekor seviyelere ulaştı. Ancak, bu yatırım sermayesinin çoğunun “su altında”, yani “zararda” olduğunu da konuşmalarine ekledi.

Altın ETF’lerinde devam eden çıkışların, fiyatları ons başına 1.300 abd parasıa geri çekebileceğini söyledi. Panelist genel olarak değerli metalde “kağıt” piyasalarının zzamanif olduğu meselesunda hemfikirdi. Ancak özellikle Asya ve Orta Doğu’da altın ve gümüşe yönelik fiziksel talep güçlü oldu. Panelistlere göre, fiziksel talebin değerli metal için bir miktar destek sağlaması mümkün. Bunun da en yeniunda yeni yatırım sermayesi çekmesi beklenmekte.

Dev Altın Tahmincisi: Altını Olan Bunu Yapsın!

Bluecrest Capital Management Portföy Yöneticisi Amir Ravan, altın satın alan ve ABD abd parasıından uzaklaşmak için özü aralarında ticaret yapan sağlam bir uluslar bloğu olduğunu söyledi. Ravan, altının “jeopolitik bir kusuru” olmadığını söyledi. Bunun için çekici bir küresel para birimi olduğunu da konuşmalarine ekledi. Ravan buna ek olarak, altının ABD abd parasıı karşısında düşük performans göstermesine rağmen, onu abd parası dışı olarak tutmanın mantıklı olduğunu söyledi.

Fiziksel talep, değerli metal için oldukça önemli

UBS’de vadeli değerli metaller ve fiziksel ticaretten sorumlu küresel başkanı Matt Slater, altın ve gümüşe yönelik fiziksel talebin piyasada ne görecek şekilde potansiyel olduğunu gösterdiğini söyledi. Slater, dünya çapındaki rafinerilerin talebe ayak uydurmak için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Gümüşün talebi karşılamak için dünya çapında uçtuğunu da konuşmalarine ekledi.  “Altın nihayetinde fiziksel bir piyasadır ve bu size trendin ne olduğunu söyler. Yeterince altın ve gümüş ürünü yapamıyoruz,” dedi.

Analist: Bu 5 Altcoin 100x Yolunda! Yeni Milyonerler Doğurabilir

Slater, altın ve gümüşteki hayal kırıklığı yaratan performanslara rağmen değerli metallerin çekici bir güvenli liman varlığı olmaya devam edeceğini de konuşmalarine ekledi. Botha, altın destek fiyatları için sağlam bir güvenli liman talebi gördüğünü söyledi. “Geleneksel 60/40 portföyü 100 yılın en kötü yılını yaşıyor” dedi.  Bu nedenle Botha’ya göre, altın gibi diğer varlıkları tutmak gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.