Şenol Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş'in hayatı ve karikonumi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Senol Gunes kimdir kac yasinda nereli Besiktas039in yeni teknik direktoru
1 yıl önce
1 yıl önce

Şenol Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli? Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş'in hayatı ve karikonumi

Ligde oynadığı en yeni 6 maçta sadece 1 galibiyet alabilen siyah – beyazlılarda teknik direkör Valerien Ismael, hedef tahtasına konmuştu. Fransız çalıştırıcı Ümraniyespor maçı öncesinde antrenmana çıkmadı ve tesislere gelerek takımla vedalaştı. Bu gelişmeyle beraber Beşiktaş’ın yeni Teknik Direktörü Şenol Güneş oldu. İşte Şenol Güneş ve karikonumi hakkında detaylar…

ŞENOL GÜNEŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Şenol Güneş 1 Haziran 1952 Trabzon doğumludur ve 70 yaşındadır. Türk teknik direktör ve kaleci mevkiinde oynamış eski milli futbolcudur.

Futbolculuğa Erdoğduspor’da işe koyuldıktan zaman en yenira, yaklaşık 15 yıl Trabzonspor’da kalecilik uyguladı. 1974 yılında 2. Lig şampiyonu olarak Trabzonspor’u ilk kez 1. Lig’e çıkaran takımda konum etti. Trabzonspor’da 1975-1984 arasında altı şampiyonluk yaşadı. 1978-79 sezonunda 1110 dakika gol yemeyen Şenol Güneş, Türkiye rekoru kırdı, dünyada ise 17. oldu. 1987’de futbolu bıraktı.

Şenol Güneş, 1988 yılından beri teknik direktörlük yapmaktadır. Dört farklı dönem Trabzonspor’u yöneten Güneş, dört kez Türkiye ikinciliği yaşadı. 2011-12 sezonunda Trabzonspor’un zamanindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında takımın başındaki isimdi. Güneş, buna ek yurtdışında teknik direktörlük yapan ender Türk teknik direktörlerden biri oldu. 2007-09 arasında Güney Kore ekibi FC Seoul’ü yöneten teknik direktör, burada da bir lig ikinciliği yaşadı.

2015’te Beşiktaş teknik direktörlüğüne geçen Güneş, ilk sezonunda karikonuminde ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final gördüğü 2016-17 sezonunda da şampiyonluk yaşayan Güneş, Beşiktaş’ı ard arde şampiyon yapan ilk Türk teknik adam oldu.

2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımını yönetti. 2002 yılında Türkiye’yi 1954’ten zaman en yenira ilk kez FIFA Dünya Kupası’na götürdü. 2002 FIFA Dünya Kupası’nde bronz madalya eriştirarak Türkiye’ye zamanindeki en büyük başarıyı yaşattı. 2003 Konfederasyonlar Kupası’nda da aynı başarıyı tekrarladı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Beşiktaş’ta 2. Şenol Güneş dönemi! İşte sözleşmesi…
'Düdüğünden uzak kalacak!' TFF Başkanı devreye girdi!‘Düdüğünden uzak kalacak!’ TFF Başkanı devreye girdi!
Arda Güler'in beğendiği tweet sosyal medyayı birbirine kattıArda Güler’in beğendiği tweet sosyal medyzamanı birbirine kattı

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım