SEC, ICO Reklamcısı Balina’ya Dava Açtı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
SEC Baskani Kripto Para Islemlerine Esneklik Tanimak Istiyor
2 yıl önce
2 yıl önce

SEC, ICO Reklamcısı Balina’ya Dava Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2018’de uyguladığı ICO reklamlarıyla federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Ian Balina’ya dava açtı.

SEC tarafından bugün öne sürülen iddialara göre Balina, Nisan-Temmuz 2018 zamanleri arasında SPRK tokenlar için kzamanit dışı şekilde gerçekleştirilen menkul kıymet ihracının reklamını uyguladı.

SEC öte yandan Balina’nın bu reklamlar karşılığında tokenın ihraççısı olan Sparkster Ltd. tarafından ödeme ettiğını yine de bununla ilgili bir beyanatta bulunmadığını vurguluyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun iddialarına göre Balina öte yandan özüsine ait SPRK tokenları diğerlerine satabilmek için Telegram’da bir yatırım havuzu kurdu ve tekrardan menkul kıymet yasalarını çiğnemiş oldu.

Ian Balina, YouTube’daki Diary of a Made Man adlı kanalı üzerinden 2017 ve 2018 zamanleri boyunca birçok ICO’nun reklamını yapmıştı.

SEC’nin iddialarına göre Balina, bir yandan SPRK’nin reklamını yaparken, bir yandan Sparkster ekibiyle yaklaşık 5 milyon birim değerinde SPRK token almak ve bu tokenları özü kanalları ardünden satmak için anlaşma yapıyordu.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.