SEC Başkanı Gensler’den Kripto Paralar İçin “Merkeziyet” Yorumu - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
ABDdeki SEC Iki Kripto Para Danismanlik Sirketine Karsi Dava Acti
1 yıl önce
1 yıl önce

SEC Başkanı Gensler’den Kripto Paralar İçin “Merkeziyet” Yorumu

SEC Başkanı Gary Gensler, her ne görecek şekilde “merkeziyetsizlik” ilkesiyle ortaya çıkmışsa da, kripto para piyasasında birçok “merkezi” unsur olduğunu düşünüyor.

New York’taki etkinlikte meseleşan Gary Gensler, “Merkezi aracıların genelde ağ etkisinden, belli bir değer taşıyan verilerden faydalandığı görülür. Teknolojik inovasyonlar, geçmişte modası geçmiş iş modellerini defalarca yıkmış olsa da, genelde merkeziyet tekrar tekrar baş göstermiştir.” dedi.

Gensler, duyurularına, “Merkeziyetsizlik düşüncesiyle kurulmuş olsa da, kripto para piyasasında bile merkeziyet görüyoruz. Hatta piyasadaki aracı kurumlara bakılacak olursa, bu alanın içerisinde kayda değer bir yoğunlaşma var.” dikonumek devam etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı’na göre ABD’deki düzenleyici kurumlar, özellikle bu gibi “yoğunlaşmaların ve ekonomik rantların ortaya çıkabileceği” konumleri yakından takip etmeli.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.