“Satış Riski Büyüyor” 7 Altın Analisti, Bu Seviyeleri Bekliyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Satis Riski Buyuyor 7 Altin Analisti Bu Seviyeleri Bekliyor
2 yıl önce
2 yıl önce

“Satış Riski Büyüyor” 7 Altın Analisti, Bu Seviyeleri Bekliyor!

Altın, ABD abd parasıı ve Hazine getirilerinin güçlenmesiyle Çarşamba günü üç 7 günnın dibini gördü. Federal Rezerv’in para politikasını daha da sıkılaştırma taahhüdü de külçenin şekilünü gölgeledi. Analistler piyasgüni yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Altın, şimdilik genel düşüş trendinde kilitli”

Spot altın, yazı sırasında %0,8 düşüşle 1.639,40 abd parasıa geriledi. Böylece, sarı metal 28 Eylül’den bu yana en düşük seviyesini gördü. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,6 düşüşle 1.646,60 abd parasıdan işlem gördü. Bu arada, abd parası endeksi (DXY) %0,4 yükseldi. Bu da altının off-shore alıcılar için cazibesine zarar verdi. Ayrıca, gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirileri, geçen 7 gün dokunduğu 14 yılın zirvesine yaklaştı. IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasa katılımcıları, altına bir miktar güveni geri kazanmadan önce Fed’in faiz artırımlarına daha net bir en yeni vermesini bekleyebilir. Enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler göz önüne edildiğında, parasal sıkılaştırma henüz bitmedi. Bu, altın fiyatlarını şimdilik genel bir düşüş trendinde kilitli tutacak. Ayrıca altın, herhangi bir ralli en yeniunda satılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

“Fiziksel talep olmazsa, muhtemelen altın keskin düşüşlere açık”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Salı günü ettiğı duyuruda, temel enflasyonun yükselmeyi durdurmaması halinde Fed’in gösterge politika faizini %4,75’in üzerine çıkarması gerekebileceğini söyledi. Piyasa, Fed’in Kasım güninda ard arde dördüncü kez 75 bps’lik bir artış yapmasını bekliyor.

Altın genellikle enflasyona karşı bir korunma aracı olarak kabul görür. Yüksek faiz oranları, faiz ödemediği için varlığı elde tutmanın fırsat maliyetini artırır. Standard Chartered bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Altının, Diwali’den önce mevsimsel talep göz önüne edildiğında fiziksel piyasa desteği bulması gerekiyor. Fiziksel talep Ekim güninda zarar yönlü hareketi yatıştıramazsa, muhtemelen altın özüsini önümüzdeki 7 günlarda keskin düşüşlere açık bulacak.

Altın

“Altın için birincil katalizör, Fed’in faiz artış döngüsü”

OANDA kıdemli çalışani Edward Moya, gelişmelere ilişkin olarak şu açıklamgüni yapıyor:

Verimlerde rahatlama oluyor. Ayrıca, abd parası rallisi kesinlikle büyük bir engele çarptı. Altın, en azından, sat sat baskısı geri dönüşü görmedi. Yani, biraz istikrar kazanıyor. Ama en yeniunda, altın için birincil katalizör, Fed’in faiz artış döngüsü olacak.

Bu arada, Rusya merkez bankası başkan yardımcısı Alexei Zabotkin Salı günü ettiğı duyuruda, para arzında büyümeye ivme ulaştıracağı için altın ve döviz rezervlerinde daha fazla artışın şimdilik uygun olmadığını söyledi.

Kitco Metals kıdemli çalışani Jim Wyckoff bir notta, “Altın ve gümüş traderlarının ana tespitine göre ABD abd parasıı endeksi, günlük fiyatta belirleyici olmaya devam ediyor,” diyor.

Altın

“Sarı metal için en az direnç yolu güneyde”

FXTM’de piyasa verii yöneticisi Lukman Otunuga, altın için en az direnç yolunun Federal Rezerv faiz artırımı beklentileri ve yükselen Hazine getirilerinin yukarı yönlü kazançları sınırlandırmasıyla “güneyde” olduğunu söylüyor. Otunuga, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Fiyatlar 1.640 abd parasıın altına düşerse, bunun 1.615 abd parası ve 1.600 abd parasıa doğru bir yol açması mümkün. Yine de 1.675 abd parasıın üzerine bir kırılma, boğaları psikolojik 1.700 abd parası seviyesini hedeflemeye teşvik eder.

Kıymetli metal stratejistleri, traderları odaklarını faiz oranları şekilüne kaydırdılar. Bu yüzden Otunuga, altının en yeni 7 günlarda daha yumuşak bir ABD abd parasıından fazla fayda sağlamadığına dikkat çekiyor.

1666206006 367 Satis Riski Buyuyor 7 Altin Analisti Bu Seviyeleri Bekliyor

“Altının göreli zgüniflığı, muhtemelen buna bağlı”

Commerzbank değerli metal çalışanleri, altının euro da dahil olmak üzere birçok para biriminde zgünifladığını kaydediyor. Bununla birlikte, hem Fed hem de ECB daha agresif faiz artırımlarına işaret ediyor. Bu yüzden çalışanler, parlak metal üzerinde baskının devam etmesini bekliyor. Bu bağlamda çalışanler, şu yorumu yapıyor:

Altın fiyatı, en yeni zamanlarda gözle görülür şekilde zgüniflayan ABD abd parasıından neredeyse hiç kâr etmedi. Bunun konumine, fiyat, Cuma günü ygüninlanan en düşük seviyenin sadece biraz üzerinde, 1.650 abd parasıdan işlem görüyor. Altının göreli zgüniflığı, muhtemelen, Fed ve ECB temsilcilerinin ısrarla şahin yorumlarıyla körüklenen, hala en çok ve neredeyse değişmeyen faiz artırımı beklentilerine atfedilebilir.

1666206007 104 Satis Riski Buyuyor 7 Altin Analisti Bu Seviyeleri Bekliyor

“Bu değerli metal için yükseliş anlamına gelir”

Gold Newsletter’dan Brien Lundin, en yeni gelişmelere ilişkin şu değerlendirmeleri yapıyor:

Bununla birlikte, ileriye izlendiğiğında, 27 Ekim’de üçüncü çeyrek GSYİH hesaplamasıyla güncellenecek olan federal borcun ödenmesindeki artan maliyetler, Fed’in faiz artırımlarını en azından durdurması için önemli bir baskı oluşturacak. Ve karşılığında, bu altın için yükseliş anlamına gelir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.