Satış Dalgası Geliyor” 7 Altın Analisti, Bu Seviyeleri Bekliyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Satis Dalgasi Geliyor 7 Altin Analisti Bu Seviyeleri Bekliyor
1 yıl önce
1 yıl önce

Satış Dalgası Geliyor” 7 Altın Analisti, Bu Seviyeleri Bekliyor!

Altın fiyatları, Salı günü ABD abd abd dolarııı ve Hazine getirilerinin geri çekilmesiyle yükseldi. Ancak piyasalar Fed’in politika yönlendirmesini beklerken yatırımcılar arasında temkinli davrandı. Bazı çalışanlere göre, Fed’den sıkılaşma döngüsünün hızına ilişkin daha fazla netlik gelene görecek şekilde, hedge fonları altın rallileri satmaya ve değerli metal üzerinde genel düşüş anlıkünü korumaya devam edecek.

“Hedge fonlar, altın fiyatında düşüşe devam edecek”

Commodity Futures Trading Commission’nin (CFTC) 25 Ekim’de en yenia eren 7 günya ait Commitments of Traders raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif long pozisyonlarını 1.328 sözleşme ile 72.016’ya indirdiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 11.762 sözleşme artarak 110.804’e yükseldi. Altının net short pozisyonu, bir önceki 7 günya göre yaklaşık %51 artışla -38.788 kontrat seviyesinde bulunuyor. Anket döneminde, fiyatlar anket döneminde 1.650 abd abd dolarııda desteği test etti. Bu yüzden, altın piyasası herhangi bir yükseliş momentumunu sürdüremedi.

Analistler, Fed’in agresif para politikası duruşunu yavaşlatmaya hazır olduğuna dair hedge fonlarının şu anda düşük beklentileri olduğunu belirtiyorlar. Birçok çalışane göre, Fed’in agresif para politikası, altın için en önemli rüzgar olmaya devam ediyor. CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar bu 7 gün 75 bps’lik bir artışla fiyatladı. Piyasalar, komitenin Fed Fonları oranını 50 veya 75 bps artırıp artırmayacağına göre 50/50 bölündü.

Fed dönecek mi devam mı edecek?

Altın piyasasındaki duyarlılık, Çarşamba günkü Federal Rezerv’in para politikası en yeniuçına bağlı. Bazı piyasa çalışanlerine göre, Aralık zamaninda ve yeni yılda faiz artırımlarının hızını yavaşlatmak istediğine dair herhangi bir ipucunun, yeni bir yükseliş ivmesi çekmesi mümkün. Ancak birçok çalışan, Fed’in dönmeye hazır olduğuna dair herhangi bir umudun boşa muhtemelen çıkacağını söylüyor. TD Securities’deki emtia çalışanleri, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed Çarşamba günü agresif bir şekilde hareket edecek. Büyük olasılıkla devam eden bir sıkılaştırma eğilimine işaret edecek. Finansal istikrar meselesunda bir tür şüphe olmadıkça, ABD merkez bankasının güvercin bir yöne dönmesi pek olası değil. Bu, fiyatların ve sürenin azalması gerektiği anlamına geliyor.

Heraeus’taki emtia çalışanleri, Fed’in agresif para politikası duruşunu sürdüreceğini öngörüyorlar. Bu bağlamda çalışanler, şu yorumu yapıyor:

Fed’in, ekonomik daralmanın şiddetini en aza indirmek ve resesyona giren sıkılaştırma döngüsünü kısaltmak için artan baskıyla karşı karşıya kalması mümkün. Bununla birlikte, ABD TÜFE’si altın fiyatını sınırlayarak zirve kalmaya devam ediyor. Bu yüzden, para politikasında bir tersine dönüşün 4.Ç’22’de veya 2023’ün start verrında gerçekleşmesi muhtemel değil.

Altın

“Bu durum muhtemelen altın fiyatını destekleyecek”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, altın piyasasına düşüş hissi hakim. Bununla birlikte çalışanler, Fed pivot söylentilerindeki kısa vadeli rallilerin, serbest kalmzamani bekleyen talebin işaretleri olduğuna dikkat çekiyor. Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, kısa vadede altın meselesunda temkinli olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, orta vadede yükselişini sürdürdüğünü kaydediyor. Ayrıca, Fed’in sıkılaştırma döngüsünü %5’te sınırlamasını bekliyor. Bu meseleda çalışan şu açıklamzamani yapıyor:

Uzun vadeli enflasyonun, %3’ün altındaki bir oran için mevcut piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde, %4 ile %5’lik alanda bir konumde en yenia ereceği görüşünü sürdürüyoruz. Bu da daha düşük reel getiriler yoluyla muhtemelen altını destekleyecektir. Fed’in düşüncesi hakkında daha net bir görüş elde edene görecek şekilde spekülatörler ve yatırımcıların çoğunlukla yan çizgide kalması muhtemel. Bu nedenle gelecek 7 günki FOMC toplantısının önemli.

Altın

“Altın, abd abd dolarııın esiri olmaya devam ediyor”

BullionVault araştırma direktörü Adrian Ash’a göre altın, abd abd dolarııın esiri olmaya devam ediyor. Bu durum, Çarşamba günkü Fed en yeniuçı ve Cuma günkü tarım dışı istihdam verilerine görecek şekilde masada. Ash, piyasaların şimdiden yeni yılın ötesine, ilkbaharda olası bir Fed eksenine bakmaya çalıştığını söylüyor. Analist, şu yorumu yapıyor:

Altın için, altın ETF’lerin yavaş kanaması ve Comex pozisyonlarındaki düşüş eğilimi, Fed veya veriler bir yön değişikliği sinyali verene görecek şekilde çok iyi devam etmesi olası. Bu ters rüzgarlara karşı, tüketici talebi geçen 7 gün Hindistan’da düzenlenen güçlü Diwali festivali ile şimdi Batı’da Noel hediyeleri ve ardından Çin’de Ay Yeni Yılı ile bu çıkışları absorbe etmesi mümkün.

1667314810 516 Satis Dalgasi Geliyor 7 Altin Analisti Bu Seviyeleri Bekliyor

“Altında bir miktar zarar yönlü hareket mümkün”

City Index piyasa çalışani Fawad Razaqzada, bazı yatırımcıların Federal Rezerv’in Çarşamba günü daha güvercin bir duruşa geçme olasılığı meselesunda şüpheci olmaya devam ettiğini söylüyor. Razaqzada’ya göre, Fed’i 75 bps’lik bir faiz artışı neredeyse kesin. Ancak, piyasalar tam olarak fiyatlamadı.

Razaqzada, Fed’in 75 bps’lik bir artışa gitmesinin, daha küçük bir artış arayanları hayal kırıklığına uğratacağını kaydediyor. Bu nedenle hisse senedi ve altın fiyatlarında bir miktar zarar yönlü harekete neden olacağını söylüyor. Bununla birlikte, 50 bps’lik bir artışın tam tersi bir etki yaratacağını ifade ediyor. Bu doğrultuda, “Piyasa, Fed’in gelecekteki faiz artırımları meselesunda ne tür bir sinyal vereceği meselesunda daha da emin değil” diyor.

Altın

“Altının 1.600 abd abd dolarııa düşmesi mümkün”

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, Fed toplantısından zaman en yeniraki basın toplantısında altın için bir zaman en yeniraki 25 ile 50 abd abd dolarıı hareketini belirleyeceğini söylüyor. Analist, şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Jerome Powell şahin davulu yenmeye devam ederse ve getiriler yeniden yükselmeye start verrsa, altının 1.625 abd abd dolarııa düşmesi mümkün. Ardından muhtemelen 1.600 abd abd dolarııı test edecek.

High Ridge Vadeli İşlemleri’nde metal ticareti direktörü David Meger, olabilen faiz artışlarının baskısı, abd abd dolarııın göreli gücü ve artan getirilerin, altın fiyatlarını yeniden baskılamaya devam ettiğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım