“Sarsıcı Dalga Yaklaşıyor” 6 Analist: Altın Bu Dipleri Oyuyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666472409 Sarsici Dalga Yaklasiyor 6 Analist Altin Bu Dipleri Oyuyor
1 yıl önce
1 yıl önce

“Sarsıcı Dalga Yaklaşıyor” 6 Analist: Altın Bu Dipleri Oyuyor!

Altın fiyatları, ABD Federal Rezerv yetkilileri arasında faiz artırımlarının hızı meselesunda potansiyel bir tartışma olduğuna ilişkin raporların ortasında birimın zzamanıflamasıyla Cuma günü %2’ye yakın yükseldi. Böylece, art arda şüphe gördüğü 7 günların ardından parlak metal, haftzamanı kazançla en yenilantı. Analistler piyaszamanı yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Altının daha fazla düşüş görmesi mümkün”

Spot altın, Cuma günü en en yeni %1,74 artışla 1.656,21 birimdan işlem gördü. ABD altın vadeli işlemleri ise %1,2 artışla 1.656,3 birima yükseldi. WSJ, Fed yetkililerinin Kasım zamanında 0,75 puanlık bir başka faiz artışına doğru hızla ilerlediğini bildirdi. Ayrıca, bazı yetkililerin yakında artış hızını yavaşlatma isteklerinin sinyallerini vermeye start verdığını kaydetti. TD Securities emtia stratejisti Daniel Ghali, mesele hakkında şu yorumu yapıyor:

Faiz artışlarının hızından bahseden Wall Street Journal makalesi, piyasa katılımcıları için çok fazla fikir veriyor.

 SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes ise şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed, sıkılaştırma döngüsünün henüz yarısında. Muhtemelen oranların artması için daha fazla konum var. Bu yüzden, altının daha fazla düşüş görmesi mümkün.

“Karşı rüzgarların çoğu zaten fiyatlandı”

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker Perşembe günü en yeni şahin söylemlere ek olarak, ABD merkez bankasının “bir süre daha faiz oranlarını yükseltmeye devam edeceğini” söyledi. Ayrıca gelecek ay başka bir büyük oranlı faiz artırımı beklentilerini güçlendiren Perşembe günü yzamanınlanan veriler, işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların szamanısının geçen 7 gün düştüğünü gösterdi.

Bununla birlikte, Religare Broking’in emtia ve döviz araştırmalarından sorumlu başkan yardımcısı Sugandha Sachdeva, karşı rüzgarların çoğunun zaten fiyatlandığını söylüyor. Ayrıca, bu durumun altın fiyatlarına 1.580-1.620 birim civarında bir taban sağlayacağını kaydediyor. Sachdeva, artan borçlanma maliyetlerinin ekonomi üzerindeki etkisinin ortaya çıkmaya start verdığını ifade ediyor. Bu nedenle Fed’in Kasım toplantısından devamında faiz artırımlarında biraz yavaş gidebileceğini kaydediyor. Bunun da altını desteklemesi gerektiğini konuşmalarin ekliyor.

Altın

“Altının 1.600 birima kırılması mümkün”

CMC Markets UK baş piyasa danışmanıi Michael Hewen yeni, en yeni gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Altın, getirilerdeki gelgit ve ABD birimının gücü tarafından yönlendirilmeye devam ediyor. Getiriler yükselmeye devam ederken, altının gidiş yönünün zarar yönlü kalması muhtemel. Ayrıca, Eylül zamanının en düşük seviyeleri olan 1.600 birima kırılması mümkün.

“Fed’in agresif duruşu, altın için ana itici faktör olmaya devam ediyor”

ABD Federal Rezervi ve diğer merkez bankaları sıkılaştırıcı agresif para politikalarına devam ediyor. Bu da, getirisiz sarı metalin diğer faiz getiren varlıklara kıyasla çekiciliğini azaltıyor. Bu yüzden, altın bu yıl şimdiye görecek şekilde %11’den fazla değer kaybetti. Kinesis Money’den bir danışmanı olan Rupert Rowling, şu açıklamzamanı yapıyor:

Altın buna ek, Liz Truss’un feci görev süresinin en yeniunu hisse senetleri için olumlu olarak gören piyasalar ile Westminster’deki kaosa tepki vermekte başarısız oldu. Fed’in agresif duruşu, Ukrayna savaşı da dahil olmak üzere diğerlerini geçersiz kılan ana itici faktör olmaya devam ediyor.

Altın

“Fiyatın düşmesiyle insanlar altın almaya start verdı”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, San Francisco Federal Rezerv Bankası Başkanı Mary Daly Cuma günü, merkez bankasının aşırı sıkılaştırma yoluyla ABD ekonomisini “zorlanmamış bir gerilemeye” sokmaktan kaçınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Fed’in faiz artırımlarını yavaşlatması gereken bir noktaya yaklaştığını da konuşmalarine ekledi.

Fiziki açıdan görüldüğüğında, Hindistan’da bireysel tüketicilerin altın talebi, bu 7 gün hız erişti. Bunda, festivaller öncesinde konumel fiyatlardaki geri çekilme de etkili oldu. S. Global Investors baş traderı Michael Matousek, altının düşmesiyle birlikte insanların altın almaya start verdığını söylüyor.

“Kartlarda hala daha fazla düşüş var”

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için en yeni verileri, traderların Perşembe günü açık faiz pozisyonlarına sadece 893 sözleşme eklediğini gösteriyor. Böylece, art arda üçüncü günlük artışa ulaştı. Bunun konumine hacim, art arda iki günlük artışı tersine çevirdi ve 16 binden fazla sözleşmeyle dartopladı.

1666472408 879 Sarsici Dalga Yaklasiyor 6 Analist Altin Bu Dipleri Oyuyor

Piyasa danışmanıi Pablo Piovano, Perşembe günkü altının en yeniuçsuz fiyat hareketinin, açık faiz pozisyondaki küçük bir yükselişin ortasında olduğunu söylüyor. Ayrıca, çok yakın vadede daha fazla zararın gerçekleşeceği ihtimalini ima ettiğini kaydediyor. Bununla birlikte danışmanıe göre, değerli metal için bir devamındaki hedef, 2022’nin en düşük seviyesi olan 1.614 birimda (28 Eylül) kalmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım