Sağlık Bakanı Koca: Sağlıkta kasten yaralama suçu işleyenler, hiçbir şey olmamış gibi aramızda dolaşamayacak - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
2 yıl önce
2 yıl önce

Sağlık Bakanı Koca: Sağlıkta kasten yaralama suçu işleyenler, hiçbir şey olmamış gibi aramızda dolaşamayacak

thumbs b c eca6de0b8e32932aa46ab60adb77962c

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanunun yasalaşmasıyla ilgili, “Sağlıkta şiddet suçu işleyenler, duruşmalarda kendilerine yakışanı giyebilirler. Yeni düzenlemeye göre, ‘düzgün’ görünüm iyi hal indirimi sayılmayacak. Sağlıkta kasten yaralama suçu işleyenler yargılama sırasında, hiçbir şey olmamış gibi aramızda dolaşamayacak.” değerlendirmesini yaptı.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan, sağlıkta kamu hizmetini engelleme suçunu ise daha ağır cezaya çarptıran kanun maddesinin Mecliste kabul edilmesi dolayısıyla milletvekillerine teşekkür ederek yasanın hayırlı olmasını diledi.

“Sağlıkta kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan düzenleme, bunun yanı sıra, failin ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışlarını iyi hal indirimi nedeni saymayacak.” ifadesini kullanan Bakan Koca şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanlarına açılan ve yaygın şekilde haksızlıklara neden olan malpraktis davalarında, kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstlenmesini sağlayan kanun maddesi Mecliste kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mart’taki iradeleriyle başlayan, sağlık çalışanlarını şiddetten, malpraktis davalarında yaşanan haksızlıklardan yeni kanuni düzenlemelerle korumayı amaçlayan süreç, Mecliste tecelli eden milli iradede karşılığını bulmuştur.”

Devam eden malpraktis davaları

Koca, devam eden malpraktis davalarının, yeni kanuni düzenleme kapsamında ele alınacağını ve bu davalarda da sağlık çalışanına ait bir kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstleneceğini bildirdi.

Bakan Koca şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sağlıkta şiddet suçu işleyenler duruşmalarda kendilerine yakışanı giyebilirler. Yeni düzenlemeye göre, ‘düzgün’ görünüm iyi hal indirimi sayılmayacak. Sağlıkta kasten yaralama suçu işleyenler yargılama sırasında, hiçbir şey olmamış gibi aramızda dolaşamayacak. Yeni düzenlemeye göre tutuklu yargılanacaklar. Malpraktis davalarına karşı getirilen çözümle sağlık çalışanı, mesleki bilgi ve becerisini, hastasının onayını alarak fakat kendinden daha emin bir şekilde onun hizmetine sunacak. Sonuç, hem hastanın hem hekimin lehine.”

Sağlık çalışanlarının özlük hakları

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine ilişkin kanunun ardından, “Ara vermeden sıra ekonomide” ifadelerini kullanan Koca, “Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemleri ve özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacak düzenlemeler, çok yakında Meclis gündemine alınacak.” bilgisini verdi.

Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

“Bugünkü yasal gelişmelerin hemen ardından, sabit ek ödemeler, maaşla tek bordroda merkezi bütçeden ödenecek, herhangi kayba yol açmaksızın emekliliğe yansıtılacak. Döner sermayeden ek ödeme vermeyen hastane kalmayacak. Özverili çalışan hekimlerin, sağlık personelinin ek ödemelerinde artış yapılacak. 3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle birlikte emeklilikte yeniden düzenleme yapılacak. Cumhurbaşkanımızın 14 Mart müjdeleri ile başlayan süreç, Milli İradeyi temsil eden Meclis’te kısa zamanda karşılığını bulacak.”

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım