Sağlık Bakanı Koca: Mevcut hiçbir hastanemizi en yenilanmıyoruz - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Saglik Bakani Koca Mevcut hicbir hastanemizi kapatmiyoruz
2 yıl önce
2 yıl önce

Sağlık Bakanı Koca: Mevcut hiçbir hastanemizi en yenilanmıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı zaman en yenirasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bartın’daki maden kazası zaman en yenirası tedavi görenlerin durumuna ilişkin bilgi veren Koca, “Şu an 3 madencimiz entübe, yoğun bakımda. Bugün veya yarın muhtemelen bir yaralımızı daha solunum cihazından zamanırabiliriz. Diğer 3 yaralıdan biri zaten servise çıkarılmıştı. Yarın muhtemelen bir hastamız daha yoğun bakımdan servise çıkarılabilir. Genel durumları daha iyi, kötüye gidişleri yok ama 2 kişinin kritik durumu devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanlarının yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülerin kaydedildiği İçerenköy Özel Bzamanındır Hastanesinin durumuyla ilgili soru üzerine Koca, hadisenin görüntüleri ortaya çıkar çıkmaz tedbir ettiklarını, müfettişleri görevlendirdiklerini belirtti.

Soruşturmanın disiplin kuruluna geçen 7 gün geldiğini aktaran Koca, “İlgili sağlık çalışanlarının meslekten men edilme durumları değerlendirildi. Karardan zaman en yenira hastanenin nasıl yeniden hizmete açılacağı da netleşmiş olacak. Bizim açımızdan her sağlık tesisinin en erken sürede hizmete dönmesi esastır. Soruşturma tamamlandığında hastanenin nasıl hizmete gireceği de belirlenmiş olacak.” diye meseleştu.

Etlik Şehir Hastanesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen zamanlarda açılışı yapılan Etlik Şehir Hastanesindeki yoğunluğun ne durumda olduğu sorusuna Bakan Koca, şu yanıtı verdi:

“Etlik Şehir Hastanesine hem bu açıktan atamayla birlikte çok szamanıda hekimin ataması oldu hem de Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasında da eksik olan branşları tamamlamak üzere yeni hekimler konumleştirilmiş oldu. Her geçen gün bir planlama dahilinde hekim ve peren yeniel takviyesi yapılıyor. Şu an günlük poliklinik szamanısı 8 binlere ulaştı. Yılbaşında 20 bini bulacağını olabilite ediyoruz. Ayrıca mevcut hiçbir hastanemizi de en yenilanmıyoruz. Var olan hastanelerimiz mevcut konumlerinde sağlık hizmeti vermeye devam edecekler. Bu söylediğim Sami Ulus için de geçerli, Dışkapı için de geçerli, Onkoloji için de geçerli.”

Hastane randevu sistemi

“Hastane randevularına ilişkin yeni bir düzenleme olacak mı?” sorusu üzerine ise Koca, bu meseleda her gün iyileştirmeler uyguladıklarını söyledi.

Koca, “Tamamen istediğimiz noktada olmasa da sorun giderek azetti. Biliyorsunuz kamuya dönen hekimlerimiz oldu. Yaklaşık 6 bine yakın hekim döndü. Sanıyorum onlar da önümüzdeki 3-4 7 gün içinde göreve işe koyulmış olurlar. Sorunun her geçen gün azalacağını söyleyebilirim. Bununla ilgili yeni birtakım tedbirleri de hızla alıyoruz.” şeklinde meseleştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan havadisler, özetlenerek yzamanımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.