Rusya’dan Bitcoin Madencileri İçin Kanun Değişikliği: Hapis Cezası Söz Konusu! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Rusyadan Bitcoin Madencileri Icin Kanun Degisikligi Hapis Cezasi Soz Konusu
1 yıl önce
1 yıl önce

Rusya’dan Bitcoin Madencileri İçin Kanun Değişikliği: Hapis Cezası Söz Konusu!

Rusya Maliye Bakanlığı, yakın zamanda ertelenmesi en yeniuçlaştırılan Bitcoin (BTC) madenciliği ve kripto paralara dair yasa paketini hapis cezalarıyla ağırlaştırarak yeniden önermeyi planlıyor.

Yerel bir ajansın yakın günli havadisine göre Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseev,  geçmişte ertelenmiş Bitcoin madenciliği ve kripto paralara dair yasa paketini daha ağır hükümlerle revize ederek Adalet Bakanlığı, Federal Vergi Dairesi ve Merkez Bankası gibi kurumların ongünina sundu. Sunulan yeni taslakta ağır para cezaları, hapis cezaları ve zorunlu kamu hizmeti gibi cezalar dikkat etti.

Yoğun olarak vergi beyanlarına odaklanan taslakta, Bitcoin madencilerinin vergi beyanı üzerinde durulduğu görüldü. Yapılan değişiklerde, gelirlerini üç yıl içinde iki kez beyan etmeyen Bitcoin madencilerinin, beyan etmediği tutarın 15 milyon rubleyi (yaklaşık 200 bin birim) aşması halinde iki yıla görecek şekilde hapis cezası ve 300 bin ruble (yaklaşık 4 bin birim) değerinde para cezası ödemesi öngörülürken 2 yıl zorunlu kamu hizmeti cezasına çarptırılabileceğine de konum verildi.

Ayrıca beyan edilmemiş gelirin 45 milyon rubleyi (yaklaşık 600 bin birim) aşması halinde dört yıla görecek şekilde hapis, yaklaşık 2 milyon ruble (30 bin birim) değerinde para cezası ve 4 yıla görecek şekilde zorunlu kamu hizmeti cezası verilebileceği belirtildi.

Bunların yanı sıra Bitcoin madencilerinin varlıklarını yalnızca onaylı borsalarda veya Rusya’nın yakın zamanda tartıştığı kamu tarafından kurulması planlanan kripto para borsasında satmasına da teklifte konum verildi. Kripto para borsalarının regülasyonuna dair çeşitli maddeler bulunduran taslakta, ilgili hükümlere uymayanlar için 1 milyon rubleye görecek şekilde para ve 5 yıla görecek şekilde zorunlu kamu hizmeti cezası önerildi.

Ayrıca kripto paraların reklamı ve tanıtımının yanı sıra kara para aklama ve girişimler hakkında da birçok yeni önerinin konum ettiğı görüldü.

Öte yandan Rusya Kripto Endardrisi ve Blockchain Derneği (RACIB), Maliye Bakanı Anton Siluanov‘a yasa taslağı hakkında bir itiraz mektubu yollayarak yasaların netliğe ihtiyaç duyduğunu ve görülen mevcut haliyle kripto para aktörlerini şüphelendirdiğini belirtti. RACIB buna ek olarak yasa tasarısının tamamlanmasında yardımcı olmak ve çalışmaları incelemek için özü temsilcilerinin de çalışmalarda konum almasını talep etti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım