Rusya Merkez Bankası: Kripto Para Dolandırıcıları, Yetersiz Finansal Okuryazarlıktan Yararlanıyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Rusya Merkez Bankasi Kripto Para Dolandiricilari Yetersiz Finansal Okuryazarliktan Yararlaniyor
3 yıl önce
3 yıl önce

Rusya Merkez Bankası: Kripto Para Dolandırıcıları, Yetersiz Finansal Okuryazarlıktan Yararlanıyor

Rusya Merkez Bankası tarafından perşembe günü yapılan açıklamaya göre ülkede Ocak-Haziran 2021 tarihleri arasında bir kısmı sahte kripto para projelerinden oluşmak üzere toplamda 146 tane saadet zinciri tespit edildi.

Rusya Merkez Bankası, saadet zincirlerinin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla bir buçuk kat artmış olmasını, illegal kuruluşların ekonomik toparlanma döneminde daha aktif çalışmaya başlamış olması ve vatandaşların yatırım yapma iştahının artmasına bağlıyor.

Kripto para dolandırıcılarının, insanların “yetersiz finansal ve dijital okuryazarlığından faydalandığı” ve sahte kripto para projeleri oluşturdukları açıklandı. Rusya Merkez Bankası bu dolandırıcıların özellikle online blog, forum, video platformu, mesajlaşma uygulaması gibi mecralarda aktif olduğunu belirtti.

Saadet zincirlerinden bağımsız olarak; menkul kıymet piyasasında illegal şekilde faaliyet gösteren 239 şirketin ve toplamda 344 tefecinin tespit edildiği açıklandı.


Görsel: Moscow RussiaCentralBank M00 (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım