Rus Hesaplarına Yaptırım Uygulayan Dapper Labs’tan Açıklama Geldi: AB düzenlemelerine tabiyiz - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Rus Hesaplarina Yaptirim Uygulayan Dapper Labstan Aciklama Geldi AB duzenlemelerine
2 yıl önce
2 yıl önce

Rus Hesaplarına Yaptırım Uygulayan Dapper Labs’tan Açıklama Geldi: AB düzenlemelerine tabiyiz

NFT şirketi Dapper Labs, Avrupa Birliği’nin (AB) kabul ettiği uyguladırım paketi kapsamında Rus hesaplarını askıya topladığını duyurdu.

Dapper Labs uyguladığı basın konuşmasında, Rusya ile bağlantılı hesapların artık NFT alıp-satamayacağını, hediye edemeyeceğini, hesaplarından para çekemeyeceklerini veya hesaplarına para yükleyemeyeceklerini belirtti.

Şirket, bir ödeme ve saklama kuruluşu olarak AB düzenlemelerine tabi olduğunu bu nedenle sekizinci uyguladırım paketinde belirlenen uyguladırımlara uymak zorunda olduğunu açıkladı.

Dapper Labs öte yandan hesapları en yenilandırdımadığını veya el koymadığını da ifade etti. Hesaplar içerisinde bulunan varlıklar ve bakiyeler sahiplerine ait olmaya devam edecek.

Şirket bu hamlesi üzerine sosyal medyada oldukça tepki topladı. Birçok kişisi Dapper Labs’ı özgürlükçü kripto para dünyasında bilerek ve istekonumek sansürü desteklemekle itham etti. Şirket çalışanı olduğunu iddia eden bir Twitter kişisisı ise şirketin Avrupa Birliği yasalarına tabi olduğunu bu nedenle uyguladırım meselesundan hoşlanmasalar da başka seçenekleri olmadığını belirtti buna rağmen yine de bu konuşma tepkileri hafifletmedi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.