Rus Haber Şirketi Yaptırımlardan Kaçınabilmek İçin 250.000 Dolarlık Kripto Para Bağışı Topladı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Gunluk Alisverislerde Kripto Para Kullanimi Artabilir Morgan Stanley
2 yıl önce
2 yıl önce

Rus Haber Şirketi Yaptırımlardan Kaçınabilmek İçin 250.000 Dolarlık Kripto Para Bağışı Topladı

Rusça yayın yapan Letonya merkezli bağımsız medya şirketi Meduza, Ukrayna’daki savaş ile alakalı bilgileri tarafsız verebilmek amacıyla 250.000 dolarlık kripto para bağışı aldı.

14 Mart tarihinde resmi Twitter adresleri üzerinden bağış toplayacağını açıklayan haber şirketi, 146 binden fazla kişi aracılığıyla 250.000 dolar kripto para bağışı aldı. Toplam bağış miktarının büyük bir kısmı bitcoin ve ethereum’dan gerçekleşti.

2021 yılının nisan ayında kurulan şirket, Rusya Adalet Bakanlığı tarafından “ajan” olarak nitelendirilmişti. Haber şirketinin paylaştığı tüm makalelere Rusya tarafından müdahale edildiği belirtiliyor.

Ajan olarak nitelendirilmek, Rusya’daki haber kanalını takip eden vatandaşları etkilemediği söyleniyor. Ödeme işlemi sağlayıcısı Stripe’ın, kripto aracılığıyla bağışlar için şirkete yardımcı olduğu açıklandı.

Şirket’in, 25 Şubat’ta başlayan savaşı tarafsız olarak paylaştığı belirtilirken, Rus medyasında yer almayan olayları ve görüntüleri paylaştığı düşünülüyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.