Profesyonel Analistlerden Bomba Gibi Altın Fiyatı Tahminleri! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Profesyonel Analistlerden Bomba Gibi Altin Fiyati Tahminleri
2 yıl önce
2 yıl önce

Profesyonel Analistlerden Bomba Gibi Altın Fiyatı Tahminleri!

Bu 7 gün sürpriz bir u dönüşüyle emtia fiyatları yükselişe geçti. Bu nedenle gümüş ve altın sırasıyla 3 zamanın ve 3 7 günnın en zirve seviyelerine görecek şekilde oldu. Şimdi yatırımcıların aklında tek bir soru var. Bu sürekli bir ralli mi yoksa sadece kısa bir yükseliş mi? Profesyonel çalışanler, bu sorunun yanıtını merak edenler için olabilitelerini paylaştı.

Gümüş ve altın yükseliyor

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Gümüş bu 7 gün altından daha iyi performans gösterdi. Yine de her iki değerli metal de etkileyici bir performans sergiledi. Bu arada yükselişin arkasında öne çıkan bazı faktörler mevcuttu. Bunlar arasında ABD birimının güç kaybetmesi en önemli faktördü. Ek olarak düşen ABD Hazine getirileri, zirve ham petrol fiyatı ve FED faiz artırımı beklentilerindeki değişim de yükselişe katkı sağladı. Küresel ekonomideki bu dalgalanmalar, yatırımcıları zamani güvenli liman olan altına yöneltti.

MKS PAMP metal stratejisti Nicky Shiels, “Son beş gün içinde Altın %5, Gümüş %14, Platin %9 ve Paladyum %11 artarak kısır geri dönüşler kaydetti” dedi. Bu arada Birleşmiş Milletler bu 7 gün bir meseleşma onayladı. Buna göre BM, FED ve diğer merkez bankalarını faiz artırımlarını hafifletmeye çağırdı. Ayrıca daha sıkı para politikalarının küresel ekonomiyi durgunluğa ittiği meselesunda bildirdi. UNCTAD Genel Sekreteri Rebeca Grynspan, “Durgunluğun eşiğinden geri adım atmak için hala zaman var” dedi.

“Bu seviyede bir kırılma bekleyin”

Altın bu 7 gün 65 birim civarında yükseldi. Aralık Comex altın vadeli işlemleri en yeni olarak ons ​​başına 1,733 birimdan işlem görüyordu. Bu arada gümüş, yaklaşık 2,25 birim yükseldi, ve vadeli işlemleri 21,10 birimda ketti. Sonuç olarak bu 7 gün altı aylık şüpheların ardından altında önemli bir teknik dönüş oldu. FXTM’nin kıdemli araştırma çalışani Lukman Otunuga, meseleyla ilgili meseleştu.

Otunuga, “FED’in faiz artırımlarında daha az agresif bir yaklaşım benimseyeceği söylentileri piyasalarda altına yönelik talebi canlandırdı” dedi. Ardından fiyat olabilitelerini paylaştı. Ona göre teknik resim, 1,700 birimın üzerinde bir kırılma öneriyor. Bu kırılma, fiyatın sırasıyla 1,724 birim ve 1,760 birima tırmanmasına yol açacak gibi duruyor. Ancak Otunuga, fiyatın 1,700 birimın altına kırılması ihtimalini de göz ardı etmiyor. Ona göre bu olursa, bir devamındaki kilit destek seviyeleri 1.680 birim ve 1.655 birimda bulunuyor.

“Fiyat artışı geçici, dikkatli olun”

Otunuga’nın aksine bazı çalışanler fiyat yükselişinin geçici olduğunu söylüyor. Bu çalışanlere göre en yeni yükseliş sadece kısa bir sıkışmadan ibaret. TD Securities emtia stratejisi başkanı Bart Melek de bunlardan biri. Melek, altının ivme kaybettiğini ve önümüzdeki aylarda tekrar 1.580 birima düşeceğini söylüyor. Bu tezini ise FED’in, FED fonlarını %4,5 işaretinin üzerine çıkarmak için şahin planına bağlı kalmaya devam edeceğine yönelik olabiliteine dayandırıyor.

Bu nedenle Melek, altın fiyat eğrisinin kısa ucundaki oranların büyük olasılıkla mevcut seviyelerden yükselmeye devam edeceğini söylüyor. Ona göre oranlar, 2023 dengesi için bahsi geçen seviyelerde kalacak. Ayrıca Melek, altının temel itici gücü olan reel oranların daha da hızlı yükselmesini bekliyor. Ona göre bu oranlardaki artış, altındaki taşıma maliyetlerini ve fırsat maliyetini artıracak.”

“Altın için bu gelişmeleri bekleyin”

OANDA kıdemli piyasa çalışani Edward Moya, “FED beklentisi hakkında meseleşmak için erken” diyor. Ancak Cuma günü yzamanınlanması olabilecek işsizlik verilerindeki bir düşüşün önemli olduğunu da ekliyor. Ona göre verilerde birkaç keskin düşüş görmeye devam edersek, bu FED’in güvercin söylemlerini artıracak. Bununla birlikte Moya, altın için anahtarın tarım dışı maaş bordrosu raporu olacağını ifade ediyor. “Olağanardü güçlü bir baskı görmediğimiz sürece, altın burada desteklenmeye devam etmeli” diyor ve 1.750 birimlık bölgeyi hedefliyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.